Home » Social » Scrisoarea unui ”șmecher dă Bucale”, către Poliția Rutieră Bârlad

Scrisoarea unui ”șmecher dă Bucale”, către Poliția Rutieră Bârlad

”Către organele Circulației Rutiere Bârlad!

Domnilor polițiști, mă bucur de cunoștință. Eu sunt Sorinel Prună (zis Jeleu) din București. Dă la Bucale, cum s-ar zice. Am venit la Bârlad, la mătușă-mea care-i pe moarte, cu mașina mea proprietate personală, adusa din afară (prin filiera Bacau).

parcare-trecere-pietoniDupă trei zile de stat în orașul dumneavoastră, țin să vă mulțumesc pentru condițiile deosebite de parcare care le puneți la dispoziție. Recunosc, nu credeam că după cele trei zile în care mi-am lăsat mașina pe trecerea de pietoni de la Stadion (colț cu Spitalul) o să scap fără amendă și fără permis ridicat. Și pe la Bucale se întâmplă să mi-o las din când în când. Dar numai fro câteva ore, pentru că organele de acolo te bunghește imediat. Dacă nu te bunghește ei, se găsește fro babă nenorocită să sune la Sector, și te trezești fără mașină.

Aici, e raiul, bă nene! Nici gabor, nici babe, nimic! Doar mi-a zis văr-miu: <Stai, mă, fără grijă, că la noi așa e regula. Nu e voie să parchezi mașina aiurea, prin parcări, decât dacă nu mai sunt locuri pe trecerile de pietoni sau în intersecții. Conform tradiției!>! Și a avut dreptate, nebunu’! Am făcut un tur de oraș, de la Confecții până la IREBEU și am văzut cu ochii mei că aicea se poate trăi liniștit, fără să te deranjeze de la Circulație pentru fleacuri. Frumoase tradiții!

Nici amendă cu poză pe parbriz, nici vreun organ prin mijlocul străzii ca nebunii, nimic, nimic! Domnilor polițiști, văr-miu mi-a spus că aicea, la Bârlad, mai mișcați din când în când, dar numai cât să vă faceți planul de amenzi și de permise ridicate. Zice că cel mai mult stați într-un loc de-i zice <Borcan> că acolo pică… dar nu mai zic, că cu DNA-ul asta, nu te mai poți exprima liber, ca într-o țară civilizată!

Vă mulțumesc încă o dată pentru condițiile deosebite de parcare pe trecerile de pietoni! Data viitoare când vin, adică când dă mătușă-mea colțul, nu-mi mai fac probleme. Dacă nu găsesc loc pe trecere, găsesc eu o intersecție. Am văzut că și acolo e la liber. Si chiar dacă nu e, mi se fâlfâie de voi. Conform tradiției!

Cu stimă și respect, vă pupă Jeleu dă la Bucale!”.

About Simona Vasile

One comment

  1. Faci haz de necaz! Dar sunt multe aspecte ce sunt trecute cu vederea in orasul nostru. Un exemplu: unii poate ati trecut in jurul pranzului pe langa scoala 8. ce ambuteiaje , ce vacarm ,nervi si claxoane. Nu ai unde parca masina sau poate ar fi cateva locuri daca niste persoane nu s-ar ocupa cu tranzactii de masini si parcarea lor pe domeniu public in vazul tuturor. Autoritatile locale, politia locala chiar nu vad acest lucru? De cand domeniul public este folosit la tranzactii? Vorbesc de cele 2 locuri de parcare din spatele cum spunem noi ,,stadion,, si doua persoane se plimba acolo nestingheriti parca ar fi proprietatea lor. Dunca si patronul de la Amanet Gold.

%d blogeri au apreciat: