Home » Justitie » Doi hoți au fost prinși de polițiști

Doi hoți au fost prinși de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vaslui și Secției 1 de Poliție Rurală Vaslui au reținut doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt. Aceștia au fost prezentați unității de parchet cu propunerea de luare a unor măsuri preventive.

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui și Postului de Poliție Gârceni i-au deschis dosar penal lui Constantin D. din comuna Gârceni, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt pe raza localității de domiciliu. Sâmbătă dimineață, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a pătruns prin forțarea unui geam într-un magazin de pe raza satului Racova din comuna Gârceni și a sustras din interior bunuri în valoare de aproximativ 900 de lei. Polițiștii au probat activitatea infracțională a acestuia și l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

hoti masiniDe asemenea, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au probat activitatea infracțională a unui tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Albești, bănuit de comiterea a 15 infracțiuni de furt din autoturisme. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în perioada iulie – noiembrie, pe timp de noapte, tânărul a sustras acumulatori auto și alte bunuri, din autoturisme parcate pe raza municipiului Vaslui. După săvârșirea faptelor acesta a valorificat bunurile, iar sumele obținute le-a cheltuit. Prejudiciul estimat prin comiterea faptelor este de aproximativ 2250 lei. Tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii vasluieni ne spun cum să ne protejăm de hoți

Deținătorii de autoturisme trebuie să-și monteze sisteme de alarmă ca primă barieră de stopare a intențiilor celor certați cu legea. Pe timpul nopții, parcați autoturismele în locuri vizibile și bine iluminate, încuiați portierele chiar dacă lipsiți de la autoturism pentru o scurtă perioadă de timp și, nu în ultimul rând, nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare, de la genți și acte de identitate la aparate electronice, radio – casetofoane, dispozitive GPS și de detectare a aparatelor radar.

De asemenea, apelăm la spiritul cetățenesc al tuturor și vă sfătuim să sesizați de urgență Poliția ori de câte ori observați că, în preajma unui autovehicul, indiferent de locul unde este parcat, sunt persoane necunoscute, care nu au ce căuta în zonă în mod normal și care studiază atent mașina. Încercați să rețineți cât mai multe detalii referitoare la persoanele respective – aspect, înfățișare, înălțime, vârsta aproximativă, hainele cu care sunt îmbrăcate, direcția de deplasare, marca, numărul și culoarea mijlocului de transport pe care îl folosesc – informațiile pe care le transmiteți fiind de mare ajutor polițiștilor în eventualitatea producerii unui incident.

Acordați atenția cuvenită modului în care vă preocupați de siguranța autovehiculului al cărui proprietar sunteți, eforturile dumneavoastră corelate cu cele ale polițiștilor asigurându-vă un stil de viață așa cum îl doriți. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: