Home » Sport » HC Vaslui a urcat pe cinci în Liga Zimbrilor după ce a învins-o pe Steaua București cu 26 – 25

HC Vaslui a urcat pe cinci în Liga Zimbrilor după ce a învins-o pe Steaua București cu 26 – 25

Handbal Club Vaslui a reușit o victorie senzațională în fața formației Steaua București, scor 26 – 25. Cele două formație se aflau la egalitate de puncte, iar datorită rezultatului de miercuri vasluienii au urcat pe locul șase. Puteau urca pe cinci, dar CSM București a învins și o devansează pe HC Vaslui datorită golaverajului. HC Vaslui este în formă, cu trei victorii în ultimele patru partide. Singura înfrângere a venit cu Dinamo București acum trei etape. Favoriții noștri au contribuit la o serie neagră a steliștilor, care au două eșecuri și o remiză în ultimele trei partide.

hc-vaslui-steaua5Vasluienii au deschis scorul și au condus apoi cu 2-1, dar steliștii au întors apoi scorul. Echipa bucureșteană a condus ostilitățile și a mărit distanța la trei lungimi, scor 4 – 7. Pe fondul unui joc mai inspirat oaspeții au intrat în avantaj la pauză, scor 14 – 15. Vasluienii au egalat apoi la 16 după două goluri consecutive, dar au cedat iar inițiativa. Trei goluri consecutive la 17 – 19 i-au adus insă pentru prima dată la conducere. Bucureștenii nu au cedat ușor și au preluat conducerea la 20 – 21, iar apoi au majorat diferența la două lungimi. După ce vasluienii au egalat la 24 roș – albaștri au intrat iar la conducere. HC Vaslui a avut însă ultimul cuvânt de spus, cu două goluri date de Anton în ultimele momente ale partidei prin care și-au asigurat toate punctele.

Golgheterul Gabriel Bujor a fost încă o dată principalul marcator al vasluienilor, cu șapte reușite. Vlad Vlăduț a avut o nouă evoluție bună, cu patru goluri. Au mai marcat pentru HC Vaslui Anton, Hagiu, Mihai Bujor, Andrei Popescu (3), Tiberius Moldovanu (2), Hrimiuc (1).

HC Vaslui este un adversar de coșmar pentru steliști, pe care i-au bătut în toate confruntările de până acum din Liga Națională. Ultima dispută a fost și cea mai disputată, iar cea mai lejeră a fost cea obținută în mai 2015, scor 30 – 23. Roș – albaștri i-au învins o singură dată, în cupă, după lovituri de departajare.

Și-au aflat adversarul din Cupă

Tragerea la sorți a meciurilor din optimile Cupei României, desfășurată marți la sediul Federației Române de Handbal, a dat un adversar greu pentru HC Vaslui. În condițiile în care nu au fost desemnați capi de serie vasluienii au avut ghinion și vor juca împotriva Potaissei Turda. În campionat, formația turdeană a surclasat HC Vaslui, într-o partidă programată în primă etapă, la Vaslui, cu 45 – 27.

Programul partidelor din optimi:

Poli Timișoara – HC Adrian Petrea

HC Odorhei – CSM Focșani

AHC Dunărea Călărasi – Locul 1 Divizia A – Seria B

CSA Steaua București – CSM Făgăras

Loc 1 Divizia A – Seria A – Dinamo București

CSU Suceava – HC Dobrogea Sud Constanța

Potaissa Turda – HC Vaslui

CSM Satu Mare – CSM București

Meciurile vor avea loc în 17 decembrie, într-o singură manșă, pe terenul primei echipe. În caz de egalitate după epuizarea timpului regulamentar de joc se va trece la executarea aruncărilor de la șapte metri, pentru stabilirea formației calificate în sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2016 – 2017. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: