Home » Invatamant » Toamna nu i-a lăsat indiferenți pe copiii de grădiniță din județ. „Toamna în forme și culori” i-a pus pe micuți la treabă

Toamna nu i-a lăsat indiferenți pe copiii de grădiniță din județ. „Toamna în forme și culori” i-a pus pe micuți la treabă

Ieri, a fost sărbătoare la Grădinița nr.4 din Bârlad. Holul instituției a fost garnisit cu panouri pline de lucrări viu colorate. Flori de ață zâmbeau în glastre desenate, zâne se bucurau de rochii din fasole, copaci pictați aveau frunze adevărate, iar dovlecii râdeau atât de tare în desenele copiilor, încât aproape că le crăpa hârtia din care erau confecționați.

Expo Pascu 2Cei mai buni preșcolari participanți la cea de-a doua ediție a concursului „Toamna în forme și culori” au fost premiați. Organizatorii erau pregătiți atât cu diplome pentru premianți, cât și cu diplome de participare pentru cei care nu se regăseau. Profesorul Georgel Pascu, președintele juriului, a considerat că toate lucrările au meritat să fie premiate, așa că absolut toți prichindeii au avut motiv de bucurie.

Concursul «Toamna în forme și culori» se află la a doua ediție, fiind un proiect extra-curricular inițiat de Grădinița nr. 4 și coordonat de educatoarea Gina Podoleanu și subsemnata. La această ediție s-au înscris 250 de preșcolari din tot județul, iar în urma jurizării s-au acordat 30 de premii speciale – șase premii I, 80 de premii II și tot atâtea premii III. La acest concurs nici un concurent nu a trebuit să plătească taxă de înscriere”, a declarat Nuța Obreja, coordonatoarea Grădiniței nr. 4.

Scopul concursului de desen, pictură și colaje inițiat de Grădinița nr. 4 a fost acela de a stimula potențialul artistic și creativ al copiilor, capacitatea lor de a reda aspecte de toamnă prin folosirea creioanelor colorate, a culorilor pentru pictură, dar și prin realizarea unor colaje la care sunt folosite frunze, boabe de fasole, hârtie glace sau creponată, fire textile, etc.

Astfel de concursuri determină formarea și consolidarea unor abilități practice specifice nivelului de vârstă al preșcolarului și în același timp dezvoltă spiritul de competiție al acestuia”, a mai spus Nuța Obreja.

Faza locală a acestui concurs județean a avut loc în perioada 10 – 21 octombrie, iar cea județeană între 24 octombrie și 11 noiembrie. Pe lângă prichindei, au fost premiați cu diplome de merit și adeverințe de participare pentru activitatea de îndrumare toți educatorii care au avut copii de la grupă în concurs. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: