Home » Sport » Bârlădeanul Cristian Marian Chirică a debutat pentru Stejari

Bârlădeanul Cristian Marian Chirică a debutat pentru Stejari

Bârlădenii iubitori ai rugby-ului au un nou motiv de bucurie, debutul lui Cristian Marian Chirică la echipa națională a României. Flankerul de 1,91 metri și 95 kg a debutat la prima reprezentativă la doar 19 ani 7 luni și 10 zile. Această satisfacție imensă a fost dublată de victoria României în fața Canadei, scor 21 – 16 (18 – 6 la pauză).

romania-canada1Tricolorii au câștigat astfel pentru a cincea oară consecutiv în fața reprezentativei “Frunzei de Arțar”, după ce în 2015 la Cupa Mondială găzduită de Anglia cele două formații au reușit cel mai spectaculos meci din istoria competiției. Ultimul meci test al tricolorilor din această toamnă va avea loc sâmbătă 26 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, Stejarii primind vizita Uruguayului.

Alexandru Țiglă a fost și el convocat

alexandru-tigla

Alexandru Țiglă

Lynn Howells, antrenorul Stejarilor, împreună cu secunzii Rob Moffat și Marius Tincu au decis să îl convoace la prima echipă și pe mijlocașul la grămadă bârlădean Alexandru Țiglă. Demi de mele-ul de 23 de ani, care este coleg cu Chirică la CSM Știința Baia Mare, a intrat pentru prima oară în vederea tehnicienilor naționalei cu ocazia disputării în în luna iunie a acestui an a meciurilor de la World Rugby Nations Cup. Alexandru Țiglă a făcut parte atunci dintr-un grup de șapte jucători aflați la debut. Rugbystul de 1,75 metri și 82 de kilograme a început junioratul la Clubul Sportiv Școlar Bârlad după carea evoluat că senior pentru C.S.M. Olimpia București.

Naționala de rugby a României a mai învins cu 23-10 (20-0) echipa similară a Statelor Unite ale Americii, în alt meci test care a avut loc pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București. Stejarii au cucerit în premieră și Trofeul Pershing, pus în joc în partidele dintre cele două țări în 2014, trofeul fiind câștigat atunci de americani. Ultima victorie a Stejarilor în fața SUA data din 1999, de la Cupa Mondială, când la Dublin, România se impunea cu 27-25.

Echipa a făcut o primă repriză bună în care au respectat în cele mai mici detalii planul de joc, apoi în partea secundă au luat jocul prea individual, au ieșit total din ceea ce vorbisem să facem, a fost un joc mult mai slab. Trebuie să ne menținem constanța de joc în ambele reprize. Este o victorie importantă pentru noi, este primul meci și este bine că l-am câștigat. Vom vedea ce s-a întâmplat în partea secundă, de ce nu au respectat planul, mai avem mult de lucrat pentru urmează un alt meci important”, a declarat antrenorul Lynn Howells. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: