Home » Justitie » După mai bine de șase luni criminalii din Oșești au fost prinși!

După mai bine de șase luni criminalii din Oșești au fost prinși!

Răzvan CĂLIN

Doi minori în vârstă de 17 ani și-au măcelărit victima cu lovituri multiple de bâtă aplicate în cap și peste corp.

După mai bine de șase luni de la comiterea crimei, procurorii vasluieni au reușit să elucideze cazul lui Vasile Dârdâră, bărbatul de 42 de ani găsit zăcând aproape fără suflare la marginea satului Oșești, în luna mai. Deși, inițial, s-a bănuit că e vorba despre un singur autor, pe parcursul investigațiilor s-a creionat din ce în ce mai tare varianta existenței a doi agresori. Lucru care s-a adeverit în cele din urmă, stabilindu-se că autorii sunt doi minori, amândoi în vârstă de 17 ani, din Oșești. Anchetatorii au descoperit că între cei doi minori și victimă exista de mai mult timp o relație tensionată.

procuror-ruja”Cei doi tineri munceau ca văcari la o fermă din sat. Victima, avea la rândul său câteva vaci. Problemele între ei au apărut din momentul în care victima le-a reproșat, în repetate rânduri, că au scăpat vitele pe terenul său. Din această cauză, între bărbat și cei doi minori s-au consumat mai multe certuri și conflicte de-a lungul timpului. În ziua crimei, minorii tocmai se deplasau pe un drum de la marginea satului Oșești și se îndreptau către locuința patronului lor, de la care urmau să primească ceva de mâncare și bani pentru țigări. Pe drum s-au întâlnit cu victima, care a început din nouă să le reproșeze mai vechea problemă. În acel moment, unul din cei doi minori l-a lovit în cap cu o bâtă. Trebuie spus că ambii minori aveau câte o bătâ la ei. După prima lovitură încasată, bărbatul a căzut în genunchi, dar din acel moment ambii minori au început să-l lovească de mai multe ori cu bâtele, aplicându-i multiple lovituri în cap și pe corp”, ne-a declarat procurorul criminalist Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Abia după ce au văzut că omul nu mai mișcă, cei doi agresori au luat-o la goană, pe drum aruncând și bâtele cu care își tocaseră victima. Bietul om a fost descoperit întâmplător de echipajul unei ambulanțe care tocmai trecea prin zonă. Ambulanțierii au intervenit imediat și l-au urcat în autospecială cu gândul să-l ducă cât mai repede la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Numai că, pe drum, bietul om a intrat în stop cardio-respirator și în ciuda eforturilor echipajului medical, nu a mai putut fi salvat.

Lunile au trecut și se părea că această crimă ar avea toate șansele să rămână un caz nerezolvat. Însă, finalmente, anchetatorii au luat urma celor doi autori. Problema este că la scurt timp dup ce au comis crima, cei doi minori au fost săltați de oamenii legii și aruncați după gratii, însă pentru cu totul altă infracțiune. Minorii au fost găsitți vinovați într-un caz de tâlhărie și au fost condamnați la un an și șase luni de închisoare, pedeapsă pe care o execută la Centrul de Reeducare din Târgu Ocna. De altfel, cei doi minori sunt ”clienți” vechi ai oamenilor legii, ei fiind cercetați în mai multe dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni cu violență (tâlhării, vătămare corproală) și furturi. De remarcat că absolut toate aceste infracțiuni le-au comis în tandem, cei doi fiind ”tovarăși” de nedespărțit.

”Ambii minori au fost aduși la audieri și în cele din urmă au recunoscut totul în ceea ce privește crima de la Oșești. A fost efectuată inclusiv reconstituirea faptei, în care au au arătat cu lux de amănunte ce și cum au procedat în acest caz”, ne-a mai spus procurorul Alice Ruja.

În consecință, cei doi mai au mult de stat după gratii, căci vor fi trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: