Home » Administratie » Aproape 16.000 de persoane cu handicap din județ nu și-au primit indemnizațiile pentru ca Ministerul Muncii nu a virat banii

Aproape 16.000 de persoane cu handicap din județ nu și-au primit indemnizațiile pentru ca Ministerul Muncii nu a virat banii

Mii de persoane cu dizabilități din județ sunt nemulțumite pentru că nu și-au primit nici astăzi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, deși ar fi trebuit să-și primească banii încă de vineri. Cauza acestei întârzieri este nevirarea la timp a fondurilor de către Ministerul Muncii.

În evidența Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui sunt 15.805 persoane cu handicap grav, accentuat și mediu, care primesc, conform legii, indemnizația pentru persoanele cu dizabilități. În cazul acestora se înregistrează întârzieri, dar și în cazul a 737 de însoțitori ai persoanelor nevăzătoare”, ne-a declarat Ionel Armeanu – Ștefănică, directorul DGASPC Vaslui.

Zeci de bârlădeni și-au manifestat nemulțumirea ieri, la sediul Oficiului Poștal, după ce au aflat că nici după două zile nu pot intra în posesia banilor atât de mult așteptați.

Pentru familia mea, cei 300 și ceva de lei sunt extrem de importanți. Este nedrept că se întâmplă asta tocmai persoanelor cele mai vulnerabile. Ajutoarele de șomaj s-au dat, ajutoarele sociale la fel, dar indemnizațiile persoanelor cu handicap, nu. Este strigător la cer!”, a declarat Anton Popescu, tatăl unei tinere cu handicap psihic.

Oamenii nemulțumiți au aflat din diverse surse că vor intra în posesia indemnizațiilor peste trei – patru zile, după ce se vor rezolva unele disfuncționalități legate de tipărirea unor formulare. Realitatea este, însă, alta. Ministerul Muncii nu a virat fondurile aferente indemnizațiilor persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor persoanelor nevăzătoare. Totul se întâmplă cu 12 zile înainte de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, ce va fi marcată pe 3 decembrie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

3 comments

  1. votati tehnocratii,specialistii lui peste

    • voteaza psd, in judetul vaslui avem 16000 de persoane cu dizabilitati. husi-ul are 22 00 locuitori iar negrestiul 9000. deci, intr-un judet avem cam doua treimi din populatia unui municpiu ca fiind cu dizabilitati. asta nu au facut.o tehnocratii.

      • Dar nici PSD-ul. Persoanele cu dizabilitati sunt din cu totul alte cauze, d-le Burebista. Nici profesorii nu-si vor primi salariile la timp si, desigur, in opinia dvs., tot PSD-ul e , pobabil, vinovat. Haideti sa
        privim lucrurile fara patima politica si atunci vom vedea REALITATEA!

%d blogeri au apreciat: