Home » Administratie » Cutremurul din septembrie a afectat Școala de Muzică și Arte Plastice din Bârlad

Cutremurul din septembrie a afectat Școala de Muzică și Arte Plastice din Bârlad

Cutremurul de 5,3 grade pe scara Richter din luna septembrie a afectat într-o oarecare măsură patru săli de clasă ale Școlii de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza” din Bârlad. În cazul a două dintre aceste săli, din corpul de la stradă (clădire de patrimoniu) și a altor două săli de la etajul corpului mai nou, au apărut crăpături și chiar a căzut tencuiala tavanelor.

De câteva zile, au început lucrările de reparație a pereților și montarea tavanului fals. Primăria a alocat aproximativ 30.000 de lei pentru aceste lucrări, mai ales că la Școala de Muzică și Arte Plastice va fi amenajată o secție de votare, iar alegătorii, ca și copiii care învață la această instituție, trebuie să fie în siguranță.

La începutul acestui an, Primăria Bârlad a depus la Ministerul Educației documentele necesare în vederea reabilitării și modernizării corpului de clădire încadrat ca monument istoric, întrucât ministerul și-a propus reabilitarea a 234 de școli. Din păcate, nici până la această oră, Primăria Bârlad nu a primit un răspuns.

Lucrări de reparații necesită și majoritatea liceelor din oraș, numai că acestea vor fi efectuate eșalonat, o parte chiar anul acesta, în limita bugetului Primăriei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor