Home » Sport » HC Vaslui poate încheia turul pe locul cinci

HC Vaslui poate încheia turul pe locul cinci

Joi, de la ora 17:00, HC Vaslui întâlnește CSM Satu Mare, ultimul adversar din turul Ligii Zimbrilor. Formația pregătită de Sandu Iacob și Alexandru Axinte are șansa de a urca o poziție în clasament, dacă obține un rezultat pozitiv. La egalitate de puncte cu CSM București, trebuie să obțină un rezultat mai bun decât aceasta pentru că are un golaveraj mai slab. Scenariul are șanse mari să se adeverească deoarece bucureștenii dau piept cu liderul HC Dobrogea Sud.

Adversara vasluienilor este modestă, a reușit să strângă doar șase puncte până acum. Are cea mai proastă apărare, cu 350 de goluri primite și cu doar 291 goluri marcate are al doilea cel mai slab atac. Singurele două victorii obținute de CSM Satu Mare au venit în fața unor echipe care sunt în zona de play – out. Etapa trecută a învins AHC Dunărea Călărași, cu 27 – 24, iar acum patru etape a mai învins HC Adrian Petrea Reșița, scor 31 – 24.

HC Vaslui are în schimb nu mai puțin de șapte victorii. Trei dintre ele au fost obținute în ultimele cinci meciuri, dintre care două în fața unor echipe de top. A trecut cu 26 – 25 de Steaua București, cu 29 – 25 de CSM Focșani și 31 – 26 de HC Odorhei. Vasluienii,care au al optulea atac din Liga Zimbrilor, au șansa de a trece pe plus. Momentan au -10 la golaveraj după ce au primit 333 de goluri.

Puțin probabil ca Gabriel Bujor să rateze poziția de golgheter al turului în Liga Zimbrilor

Principala gură de tun a formației HC Vaslui, Gabriel Bujor, va termina cel mai probabil turul în calitate de cel mai prolific atacant. Are 88 de goluri marcate până acum, cu 15 peste principalul contracandidat. Dalibor Cutura, jucătorul formației lider HC Dobrogea Sud Constanța a avut doar 73 de reușite în acest sezon. Îl urmează îndeaproape Andrei Mihalcea, de la HC Odorhei, cu 72 de goluri marcate. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: