Home » Justitie » La nici o zi după comemorarea victimelor accidentelor rutiere, măcelul de pe șoselele vasluiene continuă!

La nici o zi după comemorarea victimelor accidentelor rutiere, măcelul de pe șoselele vasluiene continuă!

de Simona MIHĂILĂ, Răzvan CĂLIN

Un căruțaș a provocat un accident rutier grav pe DE 581, soldat cu patru victime. Calul a fost rănit atât de rău, încât s-a impus eutanasierea acestuia. Pe aceeași șosea, dar chiar în ziua comemorării victimelor accidentelor rutiere, o bătrână din Tutova a fost rănită grav.

Ironia sorții face ca la scurt timp după ce la Vaslui și Bârlad s-au organizat acțiuni de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, pe șoselele din județ să continue, parcă și mai abitir, seria evenimentelor rutiere grave, soldate cu victime. Luni, 21 noiembrie, la orele amiezei, un teribil accident rutier petrecut pe Drumul European 581 (DE) a fost cât pe ce să curme viețile a patru oameni, printre care și un copil de numai opt ani.

Accidentul a avut loc în jurul orei 12.40, pe DE 581, pe raza satului Simila, comuna Zorleni. În accident au fost implicate un autoturism marca Volkswagen Golf și o căruță trasă de un cal. Potrivit polițiștilor de la Biroul Drumuri Europene și Naționale, vinovat de producerea accidentului este căruțașul.

”Atelajul era condus de un bărbat în vârstă de 69 de ani, din Zorleni. Alături de el, în căruță, se mai afla și soția sa, de 67 de ani. Din primele cercetări a reieșit că accidentul s-a produs din cauza căruțașului. Acesta se deplasa cu atelajul pe un drum lăturalnic și la un moment dat a vrut să traverseze DE 581 pentru a ajunge la alt drum. Numai că a pătruns pe DE 581 fără să se asigure. Din această cauză, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din direcția Bârlad către Vaslui. La volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 34 de ani, care era însoțit și de fiul său în vârstă de opt ani”, ne-a declarat agentul principal Loredana David.

Practic, șoferul nu a putut evita coliziunea cu atelajul din cauză că acesta i-a apărut brusc în față. Coliziunea puternică a provocat serioase avarii ambelor mijloace de transport, însă cel mai mult a avut de suferit atelajul tras de un cal. Căruța a fost practic spulberată, iar calul a suferit răni groaznice în urma impactului teribil cu mașina. Bietul animal agoniza la sosirea echipajelor de poliție și de la Stația de Ambulanță Bârlad. Oamenii legii au solicitat intervenția unui medic veterinar care a eutanasiat calul, curmându-i astfel chinurile insuportabile.

În urma impactului violent, toate cele patru persoane (aflate în mașină și căruță) au fost rănite. Cea care a avut cel mai mult de suferit a fost chiar soția căruțașului, care a fost diagnosticată cu o fractură de claviculă, contuzie toracică și o fractură de antebraț. Celelalte trei victime – căruțașul, șoferul mașinii și fiul acestuia – au suferit câte un traumatism cranio-cerebral.

”Din fericire, toate cele patru victime sunt stabile și nu ridică probleme deosebite. Cel puțin în momentul de față. Oricum, ei vor fi supuși unor investigații medicale amănunțite, cu examen de computer tomograf (CT) și tot ceea ce trebuie. Important este că nu sunt situații extrem de grave”, a declarat pentru Est News Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Bătrână rănită grav, chiar în ziua comemorării victimelor accidentelor rutiere!

Cu o seară înainte (duminică, 20 noiembrie), pe același DE 581 s-a produs un alt eveniment rutier grav, soldat cu rănirea unei bătrâne. De această dată, accidentul a avut loc pe raza comunei Tutova, în jurul orei 21. Polițiștii și ambulanțierii, alertați prin 112, au ajuns în scurt timp la fața locului. Victima este o femeie în vârstă de 80 de ani, din Bârlad, dar care locuiește în satul Tutova.

”Șoferul implicat în accident este un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitatea Măru, județul Gorj. Acesta conducea o autoutilitară din direcția Tecuci către Bârlad. Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit că la un moment dat, bătrâna s-a angajat în traversarea șoselei, în mod neregulamentar, printr-un loc nemarcat. În consecință, femeia a fost surprinsă și accidentată de autoutilitara care circula regulamentar”, ne-a declarat agentul principal Loredana David.

La scurt timp după producerea accidentului, la fața locului a ajuns un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad, care i-a acordat primul ajutor victimei. După care, femeia a fost transportată la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticată cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial și traumatism braț. Bătrâna a rămas internată în spital, fiind supusă unor investigații de specialitate amănunțite.

Șoferul autoutilitarei a fost verificat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice. Și în acest caz, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Aceste ultime două evenimente rutiere grave se adaugă unei serii negre de accidente rutiere soldate cu victime ce s-au petrecut pe șosele din județ în ultimele două săptămâni. Nu mai devreme de duminică, 20 noiembrie, cu doar câteva ore înaintea accidentului de la Tutova, soldat cu rănirea gravă a bătrânei de 80 de ani, în principalele orașe din județ s-au derulat activități în memoria victimele evenimentelor rutiere grave. Familii, rude și prieteni ai celor ce au pierit în acest mod, s-au adunat în centrele civice ale Vasluiului și Bârladului, unde au aprins lumânări și au asistat la slujbe religioase pentru liniștea sufletelor celor plecați dintre noi. Astfel de acțiuni au fost organizate la nivelul întregii țări, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui flagel mortal care bântuie șoselele românești.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: