Home » Administratie » Peste 13.000 de parcele de teren agricol din județ pentru care s-au acordat subvenții, verificate de inspectorii APIA

Peste 13.000 de parcele de teren agricol din județ pentru care s-au acordat subvenții, verificate de inspectorii APIA

Peste 13.000 de parcele de teren agricol din județ, pentru care s-au acordat subvenții pe culturi, sunt verificate de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Vaslui pentru a se vedea dacă declarațiile date de proprietari sunt reale. În total, vor fi controlate 344 de cereri, de pe o suprafață de aproape 90.000 de hectare de teren.

O parte din fermierii din județ sunt luați la bani mărunți de către inspectorii APIA. Nu mai puțin de zece echipe ale instituției sunt deja în teren pentru a verifica dacă cele declarate de proprietarii de terenuri sunt conforme cu realitatea faptică și dacă nu cumva au încasat ilegal subvenții pentru culturile agricole pentru acest an. Suprafața totală ce va fi verificată clasic pe teren este de 89.777 de hectare. Dintre acestea, până în prezent, au fost verificate ”la pas” 31.887 hectare de terenuri agricole.

Eșantionul de control clasic pe teren cuprinde un număr de 344 cereri, cu un total de 13.192 parcele. Până la această dată, din total solicitărilor și parcelelor supuse verificărilor, au fost controlate un număr de 118 cereri, cu 4.794 parcele”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Vaslui, Diana Harabagiu.

După finalizarea controlului clasic, inspectorii de la APIA Vaslui vor începe verificările prin teledetecție. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor