Home » Social » Peste 3,5 milioane de lei, cheltuiți pentru prevenirea excluziunii sociale

Peste 3,5 milioane de lei, cheltuiți pentru prevenirea excluziunii sociale

Timp de aproape doi ani, câteva mii de tineri din județele Vaslui si Iasi au beneficiat de un pachet complex de servicii menite să prevină excluziunea sociala. Totul a fost posibil gratie unui proiect derulat de Fundația „Alături de Voi” România, a cărui valoare a depășit 3,5 milioane de lei.

Implementat pe parcursul a 22 de luni, proiectul „Parteneriat pentru incluziune!”, derulat de Fundația „Alături de Voi” România, a avut un impact major pentru tineri aflați în situații de risc de excluziune socială, mulți dintre aceștia de etnie rromă, din județele Iași și Vaslui. Coordonatorul proiectului, Manuela Iftimoaei, susține că, pe parcursul derulării proiectului, prin cele 81 de comune din județul Vaslui a trecut o caravană mobilă cu ajutorul căreia s-au oferit servicii de informare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, egalitatea de șanse, educația parentală, abandonul școlar, orientarea în carieră și integrarea socio-profesională.

Am ajuns în toate comunitățile rurale din cele două județe, Vaslui și Iași, la peste 13.000 de tineri care au primit informații, plecând de la educația pentru sănătate, aici incluzând și educația sexuală, până la prevenirea violenței, a traficului de persoane, combaterea efectelor abuzurilor, a neglijării, precum și dezvoltarea abilităților parentale la minori. Proiectul va avea o sustenabilitate de cinci ani pentru cele nouă servicii nou înființate în cadrul proiectului, care vor continua să fie dezvoltate de către ONG-urile partenere”, a declarat Manuela Iftimoaei, coordonatorul Proiectului „Parteneriat pentru incluziune!”.

Echipa de proiect a parcurs aproximativ 20.000 de km pentru a duce informația în mediul rural. Proiectul ”Parteneriat pentru incluziune!” a fost derulat de un consorțiu de nouă instituții, printre care Fundația ”Alături de Voi” România-promotor, în parteneriat cu DGASPC din județele Vaslui și Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: