Home » Invatamant » Polițiștii de azi s-au întâlnit cu polițiștii de mâine! Elevii de la „Eminescu” au vizitat Politia Bârlad

Polițiștii de azi s-au întâlnit cu polițiștii de mâine! Elevii de la „Eminescu” au vizitat Politia Bârlad

de Răzvan CĂLIN

Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad, care își doresc să îmbrățișeze o carieră de polițist, au vizitat sediul poliției din localitate.

Luni, 21 noiembrie, polițiștii bârlădeni au primit vizita unui grup de elevi ai Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din localitate. Este vorba despre o acțiune derulată în cadrul unui program național inițiat de Ministerul de Interne în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, intitulat ”Ziua Ștafetei”.

”În cadrul acestui program, profesori coordonatori de la diferite licee din țară au selectat elevi care și-au manifestat dorința de a îmbrățișa pe viitor o carieră de polițist. După care, toți aceștia au fost invitați să viziteze o unitate de poliție pentru a vedea cum arată munca de polițist. Luni, la Poliția Bârlad, au dorit să facă o asemenea vizită un grup de 28 de elevi ai Liceului «Mihai Eminescu» din localitate. Cum în perioada aceasta se derulează și ”Săptămâna altfel”, lor li s-au alăturat alți 12 colegi din același liceu”, ne-a declarat agentul principal de poliție Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La întâlnirea cu aspiranții la o carieră de polițist a participat inclusiv comandantul Poliției Bârlad, comisarul-șef Laurențiu Dediu, dar și alți ofițeri și cadre din diferite compartimente. Timp de o oră, elevii au putut vedea care sunt dotările polițiștilor, cum funcționează sistemul, ce presupune (în linii mari) munca de polițist etc. Serviciul Criminalistic, o demonstrație a câinilor special antrenați aflați în dotarea Poliției Bârlad, sunt doar o parte dintre activitățile care i-au încântat pe cei care visează la o carieră de polițist.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: