Home » Justitie » Depozit de materiale reciclabile cuprins de flăcări!

Depozit de materiale reciclabile cuprins de flăcări!

de Răzvan CĂLIN

Peste 50 de anvelope uzate și alte deșeuri au ars într-un incendiu izbucnit la o firmă situată la marginea Bârladului.

incendiu_similaMarți, 22 noiembrie, în jurul orei 11.30, pompierii militari bârlădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de anvelope reciclabile. Depozitul aparține unei firme din Bârlad, dar este situat în afara orașului, pe raza satului Simila, comuna Zorleni, în apropiere de coasta Barajului Râpa Albastră.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului, a reieșit că incendiul a izbucnit din cauza unor scânteiincendiu_simila3mecanice rezultate în urma folosirii unui aparat de tip flex. Se pare că unul dintre angajați tocmai tăia cu flexul o bucată de metal, iar scânteile rezultate au provocat aprinderea resturilor și deșeurilor existente în curtea firmei. În scurt timp, incendiul s-a propagat pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. Au ars, îndeosebi, peste 50 de anvelope uzate”, ne-a declarat căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în acest caz cu trei autospeciale de stingere și 11 subofițeri. Echipele de intervenție au luptat preț de aproape două ore pentru ca focul să nu se extindă la întreg depozitul de anvelope uzate. Firma care deține depozitul are ca principal obiect de activitate reciclarea deșeurilor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: