Home » Justitie » Firmele de construcții încalcă, fără nicio responsabilitate, normele de sănătate și securitate în muncă

Firmele de construcții încalcă, fără nicio responsabilitate, normele de sănătate și securitate în muncă

Peste 40 de deficiențe au fost constatate în domeniul sănătății și securității în muncă de Inspectoratul Teriorial de Muncă (ITM) Vaslui, în urma controalelor desfășurate în trimestrul trei al acestui an.

Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui (2)Firmele de construcții încalcă în continuare, fără nicio responsabilitate, normele de sănătate și securitate în muncă. Drept dovadă sunt rezultatele controalelor desfășurate de ITM Vaslui în ultima perioadă, când au fost descoperite numeroase deficiențe. Numai în trimestrul trei al acestui an au fost constatate 42 de deficiențe, fiind aplicate șapte sancțiuni în valoare de 26.000 de lei.

”Acțiunile de control au ca obiective principale creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și al lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social si profesional. De asemenea, se urmărește încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcțiilor”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Pe timpul controalelor, inspectorii ITM Vaslui au fost dispuse sistarea activității la două locuri de muncă și oprirea din funcțiune a șapte echipamente de muncă.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: