Home » Politic » Județul Vaslui, în topul rușinii naționale! Iată pentru ce vor pesediștii vasluieni să ajungă iarăși în Parlament!

Județul Vaslui, în topul rușinii naționale! Iată pentru ce vor pesediștii vasluieni să ajungă iarăși în Parlament!

de Simona MIHĂILĂ

Un top umilitor ”înroșește” în aceste zile rețelele de socializare, punând județul Vaslui în atenția reflectoarelor cu toate zdrențele care atârnă pe el. Și nu din cauza ”presei”, așa cum s-au obișnuit să dea vina politicienii incompetenți, leneși și puși pe căpătuială, căci de data asta chiar ei sunt responsabili pentru sentimentul de jenă care îi încearcă pe cetățenii de bun-simț la gândul că sunt vasluieni.

După 25 de ani în care populația păcălită a județului Vaslui a pus ștampila pe PSD, iată că sacoșele cu zahăr și ulei, băutura împărțită gratis în toate campaniile electorale, ajutoarele sociale acordate din munca noastră puturoșilor și bețivilor au dat ”rezultate”. Sunt rezultatele pentru care tupeiștii din PSD vin în aceste zile, în preajma alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie, să ne cerșească iarăși voturile.

Candidații pesediști s-au apucat, ca la fiecare 4 ani, să bată la pas satele județului, unii îmbrăcați în ie populară, alții sacrificându-și timpul de petrecut pe Facebook unde sunt mari scriitori, pentru a le explica asistaților social amorțiți de băutură că în județul Vaslui se trăiește bine și că oricine ajunge la putere în locul pesediștilor va tăia pensiile, salariile și – tragedie maximă! – ajutoare sociale.

În tot acest timp, realitatea rânjește crud din statisticile instituțiilor statului, acelea care, oricât de bine ar fi controlate de lingăi de partid înșurubați în posturi cheie, documentele nu pot fi falsificate chiar până la capăt.

Un clasament realizat cu ajutorul datelor furnizate de câteva din aceste instituții – Institutul Național de Statistică, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Comisia Națională de Prognoză – și centralizate de ”Gândul”, arată că ”cel mai scăzut nivel de trai din România se înregistrează în județul Vaslui. Printre problemele acestei regiuni se numără contribuția redusă a locuitorilor la economia locală, numărul mic de gospodării ce dispun de instalații de canalizare și rata mare a criminalității. Cei din județul Vaslui sunt, totodată, unii dintre cei mai prost plătiți angajați din România și au o speranță de viață redusă”.

Analiza mai arată că în această zonă a României procentajul gospodăriilor dotate cu instalații de canalizare este unul dintre cele mai scăzute din țară.

”Vasluiul se află pe penultimul loc la nivel național în această privință, având în vedere faptul că doar 35,1% dintre locuințele populației din regiune sunt dotate cu băi. Spre comparație, în București și în Brașov peste 85% dintre gospodăriile locuitorilor dispun de instalații de canalizare. O altă problemă a traiului în acest județ este reprezentată de rata mare a criminalității din regiune. În 2011, spre exemplu, aici au fost condamnate definitiv 308 persoane la fiecare 100.000 de locuitori, peste media națională”.

De asemenea, vasluienii se poziționează pe locul patru în topul angajaților cu cele mai mici salarii din țară.

”Despre locuitorii județului Vaslui se mai poate spune și că trăiesc, în medie, 72,5 ani. Durata lor de viață este cu peste trei ani mai scăzută decât cea a bucureștenilor, românii care trăiesc cel mai mult”, se mai arată în analiza celor de la ”Gândul”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: