Home » Administratie » Peste 200 de angajați din primăriile din județ, în grevă japoneză din cauza nemulțumirilor legate de salarizare

Peste 200 de angajați din primăriile din județ, în grevă japoneză din cauza nemulțumirilor legate de salarizare

Peste 200 de angajați din primăriile din județ au fost în grevă în grevă japoneză, ieri, din cauza nemulțumirilor legate de salarizare, protestatarii purtând banderole pe braț, fără a întrerupe însă activitatea.

Salariații din zece primării comunale și din orașul Murgeni s-au solidarizat cu ceilalți colegi din administrația locală din țară și au intrat, marți, în grevă japoneză, purtând banderole albe la braț. Cei peste 200 de angajații din unitățile administrativ-teritoriale, cum ar fi Murgeni, Iana, Tătărăni, Fălciu sau Berezeni, sunt nemulțumiți de faptul că nu le-au mai fost majorate salariile în ultimii ani, așa cum s-a întâmplat în sănătate și învățământ.

”Dorim ca prin această formă de protest să atragem atenția guvernului că trebuie să țină cont și de administrația locală atunci când se adoptă acte normative care privesc majorări salariale, nu doar de învățământ și sănătate. Legea salarizării, în momentul de față, este o harababură generală, iar fiecare face ce vrea, din ceea ce se constată. Sperăm că se va pune odată ordine în această privință și să fie uniformizate salariile din tot sectorul bugetar”, a declarat președintele Filialei Vaslui a Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Dan Ciomaga.

Cei o sută de angajați ai Consiliul Județean Vaslui nu s-au raliat la protestul funcționarilor publici declanșat la nivel central. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: