Home » Social » Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită la Grădinița nr. 5 Bârlad

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită la Grădinița nr. 5 Bârlad

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului nu a trecut nemarcată la Grădinița cu program prelungit nr. 5 din Bârlad. Prin activitatea extrașcolară „Lumea minunată a copilăriei”, desfășurată ieri la grădinița bârlădeană, organizatorii și-au propus să informeze copiii cu privire la drepturile pe care le au, însușirea unor norme de comportament civic și formarea unei atitudini pozitive față de copiii aflați în dificultate.

Sub forma unui dialog bine gândit de educatoarea Roxana Iulia Marin, copiii au aflat că indiferent de culoarea pielii, situația socio-familială, ei au drepturi ce trebuie respectate – dreptul la viață, la educație, la familie, la nume.

Prin intermediul acestui tip de activități dorim să atragem atenția asupra faptului că, deși sunt mici, copiii au drepturi ce trebuie respectate de către toți cei care-i înconjoară. Ar fi de dorit ca toți copiii să aibă parte de o copilărie fericită, plină de emoții pozitive. Le reamintim adulților că viitorul este reprezentat de copii, care sunt bucuria și sprijinul nostru și de aceea este nevoie să fie educați corect, oferindu-li-se grija și dragostea părinților lor”, ne-a declarat Aura Oprea, directoarea Grădiniței nr.5.

La această activitate a participat, alături de părinți, reprezentantul Primăriei Bârlad, Daniela Băltărețu și din partea Serviciului Comunitar pentru Persoane cu Handicap Bârlad, Diana Maxim și Veronica Trifan.

După o scurtă scenetă, în care preșcolarii au aflat că atât un copil exploatat fizic de către părinți cât și un copil al străzii, dar și unul de culoare, au aceleași drepturi, celor din sală li s-a prezentat cu ajutorul videoproiectorului care sunt drepturile copilului, așa cum sunt stipulate în legislația internațională.

Lumea minunată a copilăriei” a fost oferită preșcolarilor de către educatoarele Oana Denisa Chirilă și Roxana Iulia Marin. Zâna bună a îndeplinit dorințele micuților din scenetă, dar, în realitate, fiecare dintre noi, fie că suntem reprezentanți ai unor instituții sau simpli cetățeni, trebuie să respectăm drepturile copilului și să reacționăm când sunt încălcate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: