Home » Administratie » Cum era să se ”topească” patinoarul de la Bârlad, după ce pesediștii din Consiliul Local au început să scoată flăcări pe nări!

Cum era să se ”topească” patinoarul de la Bârlad, după ce pesediștii din Consiliul Local au început să scoată flăcări pe nări!

de Simona MIHĂILĂ

Ideea executivului bârlădean de a amenaja un patinoar în Grădina Publică a iscat discuții aprige în ședința de ieri a Consiliului Local (CL) Bârlad și puțin a lipsit ca bârlădenii să-și ia adio de la această atracție, înainte de a deveni realitate.

Anticipând popularitatea pe care patinoarul l-ar avea în rândul cetățenilor, pesediștii bârlădeni au intrat în ședință pregătiți să înăbușe în fașă ideea liberalilor, cu atât mai ”periculoasă”, acum, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentere de pe 11 decembrie.

Dorin Apostu

Dorin Apostu

Cu argumente neverosimile, lipsite de forță, consilierul PSD Andrei Huiban s-a făcut purtătorul de cuvânt al colegilor săi de partid. El a subliniat că grupul PSD se va abține de la a vota acest proiect de hotărâre, ”fără, însă, a fi împotrivă” (ca și cum n-am ști că abținerea este asimilată votului negativ), primul motiv fiind acela că amenajarea patinoarului a fost dată ca sigură pe site-ul Primăriei Bârlad, fără a fi consultat Consiliului Local.

Un alt motiv, spune Huiban, este că patinoarul ar fi prea scump și că proiectul de hotărâre ar trebui retras de pe ordinea de zi, pentru o analiză mai atentă.

Ar fi fost interesant ca Huiban să și spună cum va fi posibil ca grupul PSD să nu se mai abțină data viitoare chiar și în situația în care analiza financiară solicitată le va da satisfacția achizitionării patinoarului la un preț mai bun. Cum vor putea trece, oare, pesediștii peste prima problemă pe care au invocat-o: aceea că vestea despre patinoar a răsuflat înainte ca membrii CL să decidă? Ce traumă, Doamne, ce traumă!

Corneliu Pleșu (PNL) le-a oferit un pont terapeutic, amintindu-le de nenumăratele situații din anii din urmă în care consilierii PSD, împreună cu executivul PSD, le cereau consilierilor din opoziție să aprobe proiecte începute și chiar finalizate, nu doar mediatizate pe site-ul primăriei, cum era cel de față.

Iulian Bâca (PNL) a prezentat toate variantele financiare analizate, concluzia fiind că în orice formulă de calcul patinoarul nu poate genera decât profit la bugetul local.

Dorin Apostu (PSD) a considerat, probabil, o demonstrație de solidaritate cetățenească, de mare valoare, intervenția prin care și-a rostit cu aplomb opinia că patinoarul le-ar folosi cu adevărat copiilor și tinerilor din Bârlad, doar dacă intrarea ar fi gratis. Nu s-o fi gândit că pentru bârlădeni ar fi fost la fel de funny să intre gratis la Cinema ”Victoria” și la Centrul de loisir (Baia comunală) – investițiile din vremea când el și ai lui erau la putere. N-ar strica să știe că astfel de gratuități ar fi fost la fel de oportune atunci, ca cele pentru care pledează cu atâta generozitate, acum în campanie electorală, în cazul patinoarului. Zău!

prof todireasa adrian

Adrian Todoreasa

Consilierul Adrian Todireasa (PNL) a intervenit, la rândul său, prezentând această nouă atractie prin ochii profesorului de educație fizică, mai exact ca pe o alternativă sănătoasă pentru copii și pentru tineretul din Bârlad: ”Cred că fiecare părinte din Bârlad ar fi bucuros să-și smulgă copilul din fața calculatorului sau de la televizor și să-l scoată în aer liber, să facă mișcare. Patinoarul nu doar că este un mijloc de divertisment, dar reprezintă, atât pentru adulți, cât și pentru copii, metoda cea mai potrivită de a îmbina distracția, buna-dispoziție cu mișcarea în aer liber, cu sportul. Vine Crăciunul, vine vacanța. Haideți, să lăsăm orgoliile și încrâncenarea și să ne bucurăm de această oportunitate pe care o merităm din plin”.

bogdan-sarbu-consilier-local-2016

Bogdan Sarbu

Din fericire pentru sutele de bârlădeni care s-au entuziasmat la vestea dată pe site-ul Primăriei Bârlad, că orașul lor va avea patinoar, și că ei, așa cum a spus și primarul Dumitru Boroș, nu vor fi nevoiți să guste această distracție mergând la Vaslui, Tecuci sau Bacău, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

Deloc de neglijat a fost votul consilierului independent Bogdan Sârbu. Acesta a declarat: ”Țin să precizez că mediatizarea informației referitoare la amenajarea patinoarului, înainte ca ședința noastră să aibă loc, mi-a oferit ocazia unui feedback absolut necesar. Dincolo de calcule și teorii de partid, consider că preferințele cetățenilor sunt cele mai importante. Patinoarul, ideea înființării lui, a fost primită cu bucurie de majoritatea bârlădenilor care au aflat. Părerea mea este că subiectul are două componente. Una este amenajarea patinoarului – chestiune ce ar trebui supusă la vot astăzi, iar cealaltă  ține de discuții ce ar trebui să aibă loc ulterior. Costul biletului, gratuități, prețul de achizițe al patinoarului – toate acestea sunt detalii ce pot fi puse la punct ulterior”.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Nici trupa liberala instalata odata cu primarul Boros dupa alegeri nu e de laudat ,nu merita nici in parlament liberalii dar vor obtine ceva voturi pentru ca nu mai vrem sa auzim de psd in frunte cu buzatu,solomon si acesti consilieri .

  2. Oameni buni, Haideti sa facem orasul nostru curat! Toate cartierele sa aiba lumina trotuare, cai de acces, case frumoase, oameni fericiti si apoi, vom face si patinoar. Ne lafaim in bani si nu avem ce face cu ei?! Nu vedeti ca scolile din oras stau sa cada(Scoala de muzica), nu vedeti ca in cartierele marginase este noroiul pana-n casele oamenilor? Nu observati ca pe oras au pus stapanire haitele de caini? Ati promis multe- realizari… putine. Acum va bateti de la un proiect care ar fi benefic daca nu am avea atatea nevoi la nivelul orasului. Lasati disputele electorale! AVEM NEVOIE SA FIM FERICITI.

%d blogeri au apreciat: