Home » Sport » Au ajuns echipamentele pentru echipele de fotbal din Liga a V-a

Au ajuns echipamentele pentru echipele de fotbal din Liga a V-a

de George PROCA

Ieri dimineață, de la ora 10:00, sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui a găzduit prezentarea proiectului „Prin fotbal ducem sportul în tot județul Vaslui”. Asociația Județeană de Fotbal Vaslui a primit 11.000 de lei după ce a aplicat la sesiunea de proiecte pentru organizații sportive pentru a finanța nerambursabil diverse activități din județ. Cu suma primită de la CJ Vaslui, alături de alți 6.000 lei din vistieria proprie, a cumpărat echipamente pentru cluburile din Liga a V-a care au disputat competiția și în sezonul trecut. Firma din Buzău care a câștigat competiția a livrat echipamentele, iar echipele au intrat ieri în posesia lor.

Vor beneficia pentru început 14 cluburi care vor primi echipament sportiv complet și servicii de inscripționare. Este vorba despre Avântul Zăpodeni, Voința Ștefan cel Mare, Vulturul Bălteni, Racova Pușcași, Sport Club 2000 Lipovăț, Inter Sport Vaslui, Victoria Muntenii de Jos, Star Tătărani, Dinamic Boțești, Unirea Alexandru Vlahuță, FDR Tutova, Steaua Ivești, Avântul Băcăni și Viitorul Văleni.

Întâlnirea a fost prezidată de Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui și Valeriu Caragață, administrator public.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost recunoscută și liceanca Mazga Ilinca, prima arbitră din județul Vaslui. Aceasta a primit un buchet de flori din partea lui Rusu Jenică, reprezentantul Societății Civile. La nici 16 ani împliniți arbitra se putea lăuda deja cu meciuri conduse de la linie în ligile a patra și a cincea. Aceasta este pasionată de fotbal de mică, iar ambiția ei nu are limite: vrea să ajungă purtătoare a ecusonului FIFA. Nu e străina a fenomenului și a obținut locul trei la etapa zonală a Olimpiadei Sportului Școlar cu echipa Liceului “Emil Racoviță”. A fost îndrumată către Școala de Arbitri de profesorul ei de educație fizică, Ovidiu Sălceanu.

ajf-conferinta-de-presa-cj-vaslui8Bogdan Gheorghiță a făcut încă o dată public angajamentul de a găsi surse de finanțare pentru a achiziționa echipamente și pentru restul echipelor din Liga a V-a, dar și pentru cele care evoluează în Liga a IV-a. Speră în continuare la colaborări cu CJ Vaslui, dar caută sprijin și de la Federația Română de Fotbal cu ai cărei reprezentanți se întâlnește periodic: „Credem cu tărie că ducem sportul și în colțurile mai puțin accesibile din județul Vaslui. Avem echipe în localități destul de îndepărtate cum ar fi Tătărani, Gârceni, Vinderei, Fălciu, Murgeni sau Rebricea. Ne-am întins momentan cât ne-a permis proiectul și bugetul nostru, la Liga a V-a, unde nevoile de finanțare sunt mai mari. Am avut o negociere în care am cerut înțelegere de la echipele de juniori care paradoxal sunt mai bine dotate decât multe echipe de Liga a V-a și chiar a IV-a. Momentan am luat doar 14 seturi de echipamente dar nu favorizam pe nimeni și nu am fi demarat acest proiect dacă nu aveam încredere că putem lua și pentru celelalte. Vom lua și pentru celelalte echipe din Liga a V-a, iar apoi vom continua cu cele din Liga a IV-a. Vom accesa finanțări și pentru echipele de juniori și vom încheia un ciclu cu dotarea corpului de arbitri din cadrul AJF Vaslui. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean și vreau ca această întâlnire să fie un punct de start în colaborarea noastră care sper să fie din ce în ce mai fructoasă. Vrem ca toți iubitorii de fotbal din județ să se bucure de cele mai bune condiții în cadrul acestui fenomen, chiar dacă nu suntem cel mai bogat județ sau AJF”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WcSmENjIPWo&w=560&h=315]

ajf-conferinta-de-presa-cj-vaslui10Valeriu Caragață a precizat că anul acesta au participat aproximativ 50 de asociații la programul de fonduri nerambursabile pe domeniile social, cultură și sport. Dintre ele 20 au îndeplinit criteriile de eligibilitate, nouă la sport. „Nu suntem un județ bogat, dar ne dorim foarte mult să oferim acest sprijin financiar tuturor celor care au inițiativă care permite tinerilor dar și altor categorii socio – profesionale să fie exemplu. Mă bucură ceea ce văd, s-au achiziționat mai multe echipamente care vor culoare dar și valoare campionatului județean de fotbal. Pe mine dar și pe colegii din conducerea CJ Vaslui ne motivează să alocăm sume de bani în buget și anul viitor pentru ca activitatea AJF Vaslui să continue. O sumă chiar mai importantă pentru că vedem rezultatul, o dovadă de bună practică. Știu cât de greu este să susții o echipă de fotbal, să oferi cetățenilor din comunele respective o alternativă sănătoasă de a-și petrece timpul liber”, a declarat Caragață.

 

About Tehno Redactor