Home » Social » Deținuți de la Penitenciarul Vaslui, scoși la bibliotecă, la o întâlnire cu ”Băsescu” de la Grupul de Umor ”Distractis”

Deținuți de la Penitenciarul Vaslui, scoși la bibliotecă, la o întâlnire cu ”Băsescu” de la Grupul de Umor ”Distractis”

Un număr de 14 deținuți de la Penitenciarul Vaslui au avut privilegiul de a da mâna cu actorul care-l interpretează pe fostul președinte Traian Băsescu în scenete ale Grupului de Umor ”Distractis”, în cadrul unei activități desfășurată la Biblioteca Județeană Vaslui.

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost, ieri, gazda unei activități desfășurată în colaborare cu Penitenciarul Vaslui, intitulată ”De vorbă cu personalitățile locale”. La acțiune au participat 14 deținuți care au avut privilegiul de a da mâna cu Valentin Darie, actorul vasluian care-l interpretează pe fostul președinte Traian Băsescu în scenete ale Grupului de Umor ”Distractis”. Ieșirea în comunitate a persoanelor private de libertate pentru astfel de întâlniri reprezintă o diversificare a activităților derulate în detenție și valorificarea experienței de viață și a modelelor de reușită în plan social a unor personalități recunoscute în plan local.

Prin astfel de acțiuni, se urmărește promovarea adevăratelor valori sociale și umane, precum dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea. Contactul nemijlocit cu aceste personalități care, prin efort propriu susținut, au obținut recunoașterea colectivității, precum și prezentarea directă a unor aspecte de viață care le-au marcat acestora existența, pot constitui subiecte de reflecție și pot canaliza resursele individuale ale celor prezenți în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Niculae Toma.

Reprezentanții unității de detenție din Vaslui susțin că vor mai organiza astfel de întâlniri a deținuților și cu alte personalități locale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: