Home » Justitie » IPJ Vaslui vrea să înlăture violența din sânul familiei

IPJ Vaslui vrea să înlăture violența din sânul familiei

Fundația World Vision România și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în luna noiembrie campania de prevenire adresată părinților „Tu ce fel de părinte ești ?”. Scopul este de a-i conștientiza cu privire la efectele pe care le are violența asupra mediului familial și relațiilor din cadrul familiei.

Pentru a transmite mesajul campaniei, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanții Fundației World Vision, cu sprijinul reprezentanților primăriilor au organizat mai multe întâlniri în mediul rural din județul Vaslui. Astfel, de la începutul lunii noiembrie polițiștii s-au întâlnit cu părinți din localitățile Rateșu Cuzei, Crăciunești, Draxeni, Buda, Oșești, Rafaila și Dumești.

În cadrul acestor întâlniri părinții au fost informați cu privire la importanța disciplinării pozitive a copilului, la tipurile de violență și urmările acestora, precum și care sunt instituțiile cărora se pot adresa atunci când există situații de violență în cadrul familiei. În contextul discuțiilor, au fost dezbătute, printr-un dialog interactiv, aspecte privind diferențele dintre disciplină și pedeapsă precum și efectele violenței asupra dezvoltării copiilor.

Poliția îți recomandă să ai în vedere că nimeni, niciodată, nu are dreptul să te desconsidere, să-ți rănească sufletul, să te lovească fizic sau să-ți limiteze libertatea si drepturile. Tu și copiii tăi, întreaga familie, aveți dreptul sa trăiți în armonie, siguranță si liniște in propria locuință.

Ai dreptul să soliciți, să primești protecție și sprijin atunci când cineva apropiat (soț, partener, părinte, copil) te lovește, te amenință și iți produce teamă. Există persoane care te vor ajuta, oferindu-ți sprijinul practic și emoțional, pentru ca tu să poți schimba situația în care ești acum. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: