Home » Sport » Atletico Vaslui e la un singur punct de locul II

Atletico Vaslui e la un singur punct de locul II

Județul nostru are în continuare o reprezentantă pe podiumul Ligii a III-a, după ce Atletico Vaslui a reușit încă o victorie. Elevii lui Sorin Sava i-au învins cu 4 – 2, în deplasare, pe gălățenii de la Avântul Valea Mărului. Valentin Buhăceanu a deschis scorul încă din minutul 7, iar cinci minute mai târziu egipteanul Hany Ragab majora diferența. Vasluienii au continuat jocul bun și au dus chiar scorul la 3 – 0, după ce Buhăceanu a învins incă o dată portarul advers. La pauză s-a intrat cu 1 – 3, după Cosmin Gârleanu a marcat în minutul 44 pentru Avântul Valea Mărului. Vasluienii au fost la cârma partidei și în partea secundă, iar Buhăceanu a reușit să ducă scorul la 4 – 1 în minutul 65. Scorul final a fost stabilit de încă un gol al gazdelor, marcat de Mădălin Dorofte în minutul 80.

Atletico Vaslui are alte două motive de bucurie, după terminarea etapei a 14-a din Liga a III-a. S-a apropiat la un singur punct de locul doi și s-a îndepărtat de principala urmăritoare. AFC Hărman a pierdut surprinzător meciul disputat pe teren propriu cu Olimpia Râmnicu Sărat, scor 0 – 1. Iar Sportul Liești a pierdut cu 1 – 2 disputa cu Aerostar Bacău. Fotoliul de lider continuă să fie destul de departe, după ce AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a învins cu 6 – 0 pe CSM Pașcani. Iar Știința Miroslava continuă să fie la un punct de vasluieni, după ce a învins cu 3 – 1 în deplasare la AFC Odorheiu Secuiesc.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc ocupă primul loc în Seria 1, cu 33 de puncte și fără să fie învinsă până acum. AFC Hărman ocupă locul doi cu 27, iar Atletico Vaslui completează podiumul cu 26 de puncte. Știința Miroslava ocupă locul patru cu 25, iar Sporting Liești are 23. Locul șase este ocupat de CSM Roman cu 22 de puncte, pe șapte se află Olimpia Râmnicu Sărat cu 20, iar pe opt Aerostar Bacău, cu 19. Metalosport Galați are 17, Avântul Valea Mărului 13, Olimpia Cetate Râșnov 12, iar CSM Pașcani 10. Sportul Chiscani și AFC Odorheiu Secuiesc au câte opt, iar SC Bacău are -3, după ce a fost penalizată de Comisia de Disciplină.

Atac devastator. Doi marcatori în primii trei din Seria I

Atletico Vaslui a spulberat apărările adverse, cu 29 de goluri marcate, o medie de 2,23 pe meci. Principalul responsabil este Valentin Buhăceanu, golgheterul echipei Bucovina Pojorâta sezonul trecut, cu 11 goluri în liga a II-a. Acesta a marcat nu mai puțin de 15 goluri (unul din penalty) și este golgheterul seriei I. Acesta a marcat prima dată în etapa a treia, dar a reușit un hattrick. Nu este însă cea mai mare performanță a să, pentru că în etapa a șaptea a marcat de patru ori. Următorul clasat este Barna Bajkó, de la liderul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 13 goluri (trei din penalty). În top se mai regăsește încă un jucător de la Atletico Vaslui, Hany Ragab, care are zece goluri. Când Buhăceanu a lipsit de pe lista marcatorilor egipteanul a fost salvatorul echipei, în meciurile cu AFC Hărman și Știința Miroslava. O singură victorie a fost obținută fără aportul celor doi, cu Olimpia Râmnicu Sărat, când au marcat Sebastian Țârțârău (41), Florin Macovei (60) și George Agache (90+2).

Adversar modest etapa viitoare

Atletico Vaslui dă piept vineri cu AFC Odorheiu Secuiesc, ocupanta locului 14. Meciul se va disputa pe Stadionul Municipal din Vaslui, de la ora 13:00. Adversara vasluienilor a primit nu mai puțin de 36 goluri până acum și are a doua cea mai slabă apărare din serie. AFC Hărman are și ea meci ușor, cu CSM Pașcani, ocupanta locului 12. Atletico are șansa de a se apropia de fotoliul de lider dacă prima clasată, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc nu învinge CS Știința Miroslava, ocupanta locului patru. Alt meci interesant va avea loc între Sporting Liești, ocupanta locului cinci și ACS Olimpia 2010 Râmnicu Sărat, echipa clasată pe șapte. (George PROCA)

About Tehno Redactor