Home » Sport » Victorie dramatică obținută de HC Vaslui

Victorie dramatică obținută de HC Vaslui

HC Vaslui a câștigat cu 25 – 24 în deplasare la CSM Satu Mare, deși era condusă cu 24 – 23 cu un minut înainte de fluierul final.

Primul gol al partidei a fost marcat de gazde, care s-au distanțat foarte repede, scor 4 – 2. Vasluienii au început o cursă de urmărire și au egalat în cele din urmă la opt. CSM Satu Mare a revenit insă la cârma partidei și a condus apoi cu 11 – 8 după trei goluri consecutive. HC Vaslui a rămas în joc dar a fost mereu cu un pas în urmă, la unul – două goluri în spatele adversarilor. Gazdele au refăcut apoi diferența de trei lungimi, scor 21 – 18. A urmat un final de meci incendiar, în care vasluienii și-au surclasat adversarii pentru a-și adjudeca toate punctele puse în joc. Au intrat pentru prima oară la conducere după ce au marcat patru goluri consecutive, scor 23 – 22. A urmat reacția de orgoliu a gazdelor care au revenit la conducere, scor 24 – 23. Mihai Bujor a restabilit apoi egalitatea pe tabela și după ce echipa din Satu Mare a pierdut posesia a fost faultat când încerca să declanșeze contraatacul. În urma interveniței lui Marko Campar acesta a primit cartonașul roșu iar elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Axinte au beneficiat de o aruncare de la șapte metri. Andrei Popescu a reușit să aducă victoria pentru HC Vaslui după ce a reușit să transforme.

Mihai Bujor a fost principala gură de tun a vasluienilor, cu șapte reușite. Gabriel Bujor a fost și el providențial, cu șase goluri. Este golgheterul turului Ligii Zimbrilor, cu 94 de goluri marcate, la mare distanță de urmăritorii săi. Cel mai bun marcator al formației de pe primul loc, Dalibor Cutura a reușit să marcheze doar de 78 de ori. Tot atâtea reușite a avut și Andrei Mihalcea de la HC Odorhei.

Cel mai bun marcator al formației CSM Satu Mare a fost Ioan Stan, cu șase goluri. Au mai înscris de la gazde Alexandru Morar (5), Dusko Trifunovic și Andrei Bejinariu (4), Mario Campar (3), Janos Olah și Devid Munea (1).

HC Vaslui a încheiat turul pe locul șase, cu 24 de puncte, la egalitate de puncte cu CSM București. Locul patru este ocupat de AHC Potaissa Turda, cu 28 de goluri, iar pe trei se află HC Odorhei cu 29. Lupta pentru prima poziție este acerbă, cu primele două clasate despărțite de un singur punct. Dinamo București ocupă locul doi, cu 32 de puncte, iar HC Dobrogea Sud Constanța e lider, cu 33.

Vasluienii au avut o evoluție fantastică în acest tur, în care au obținut cu opt puncte mai multe decât în ediția trecută. HC Vaslui a terminat atunci sezonul regulat cu 32 de puncte, iar jocul prestat de favoriții noștri ne dă dreptul să credem că vor depăși această performanță. Dacă vor continua să aibă evoluții cel puțin la fel de bune, au șanse foarte mari de a termina pe poziție de play – off. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: