Home » Justitie » Pușcărie pe viață pentru ”măcelarul” din Draxeni!

Pușcărie pe viață pentru ”măcelarul” din Draxeni!

de Răzvan CĂLIN

Este pedeapsa pe care procurorii vasluieni o cer în cazul lui Ion Feraru, tânărul de 28 de ani care și-a ucis cu bestialitate vecinii.

Procurorii vasluieni au definitivat cercetările în cazul dublei crime care a îngrozit, la mijlocul lunii septembrie, locuitorii satului Draxeni, comuna Rebricea. Autorul sângeroasei crime este Ion Feraru, în vârstă de 28 de ani, lui căzându-i victime soții Viorica (66 de ani) și Costică Onuț (68 de ani).

La finele săptămânii trecute, procurorii au finalizat rechizitoriul și au înaintat dosarul spre judecare la Tribunalul Județean Vaslui. În sarcina lui Feraru au fost reținute două infracțiuni: omor calificat și violare de domiciliu. De departe, cel mai greu va atârna crima, mai ales că e vorba despre o dublă omucidere, comisă cu o bestialitate ieșită din comună care i-a șocat până și pe anchetatori.

procuror-ruja”Vom solicita pedeapsa maximă prevăzută de legislația din România și anume, detențiunea pe viață. Vorbim despre un caz în urma căruia doi oameni nevinovați au fost uciși cu brutalitate, victimele neavând, practic, nicio șansă în fața furiei agresorului lor”, ne-a declarat Alice Ruja, procurorul care a coordonat ancheta în acest caz.

Dosarul a fost înaintat în cursul zilei de luni Tribunalului Județean Vaslui, urmând ca instanța să stabilească data primului termen de judecată.

Oribila crimă s-a petrecut în seara zilei de 13 septembrie, în jurul orei 22, în locuința victimelor. Soții Onuț au fost atacați de Feraru, care în acel moment era și ”afumat” bine. Între cele două familii – Feraru și Onuț – au existat ceva tensiuni de mai mult timp. Cele două tabere obișnuiau să se ciondănească din varii motive, însă nimeni nu bănuia că se va ajunge la lucruri atât de grave precum vărsarea de sânge și chiar omorul. În seara zilei de 13 septembrie, între Feraru și mai bătrânii săi vecini a izbucnit iarăși o ceartă. Ghinionul a făcut ca în ziua respectivă individul să fi consumat, în prealabil, cantități însemnate de băuturi alcoolice. Cu mintea încețoșată de alcoolul îngurgitat, Feraru a făcut un acces de furie fără precedent și din dorința de a-i pune la respect pe cei doi bătrâni, a decis brusc să le aplice o corecție fizică. Fără să mai stea pe gânduri a înșfăcat din curtea părinților săi (unde locuia) o coasă și o furcă și s-a năpustit pe uliță către gospodăria soților Onuț, situată în vecinătate. Știindu-i apucăturile violente, părinții agresorului – Olga și Dumitru Feraru – au încercat din răsputeri să-l împiedice să iasă din curte. Totul a fost în zadar, însă, căci fiul lor era mult prea orbit de furie și întărâtat de alcoolul consumat cu sârg.

Criminalul și-a lovit victimele cu atâta bestialitate, încât medicii legiști nu au putut stabili cu exactitate numărul loviturilor încasate!

Tânărul a intrat val-vârtej în curtea soților Onuț și s-a dus glonț către bucătăria de vară a acestora, o mică anexă unde bătrânii obișnuiau să doarmă pe perioada sezonului cald. Pe bătrân l-a găsit chiar în fața anexei, iar soția sa era în micuțul hol de la intrare. Chiar acolo, individul i-a atacat cu o încrâncenare și cu o furie de nedescris pe cei doi bătrâni, care nu au avut nici o șansă de scăpare, dându-și sufletul sub o ploaie de lovituri furibunde. Anchetatorii nu au reușit, într-o primă fază, să stabilească măcar cu aproximație câte lovituri au încasat cei doi bătrâni pentru că trupurile acestora erau scăldate într-o baltă de sânge. Oricum, Feraru a lovit cu atâta furie încât a rupt coada coasei. Dar nu s-a oprit aici, ci a continuat să-i măcelărească cu furca și cu o săpăligă până le-a rupt și acestora cozile din lemn.

După oribila faptă, Feraru a plecat impasibil de la locul masacrului și s-a dus acasă la fratele său. Senin, i-a spus că tocmai i-a omorât pe soții Onuț, însă fratele său nu i-a dat crezare. Abia după ce polițiștii l-au încolțit pe un deal din apropierea satului și a fost supus unei prime runde de audieri, întreg satul a aflat despre cumplitul sfârșit al soților Onuț.

Ionuț Feraru este cunoscut în sat drept un individ arțăgos și violent, mai ales după ce consumă băuturi alcoolice. De altfel, din cauza acestei firi agresive, individul și-a distrus și căsnicia. În 2013, tânărul a ieșit din pușcărie, unde a fost închis pentru violență domestică. Mai exact, obișnuia să-și bată periodic soția, terorizându-i și pe cei doi copii mici pe care îi are cu ea. În cele din urmă, femeia a reușit să scape de individ și a dat divorț, copiii fiind acum în grija ei.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: