Home » Sanatate » Un weekend al alcoolicilor și drogatilor, la CPU Bârlad. O femeie de 42 de ani a intrat în comă alcoolică după ce a băut de Sfânta Ecaterina

Un weekend al alcoolicilor și drogatilor, la CPU Bârlad. O femeie de 42 de ani a intrat în comă alcoolică după ce a băut de Sfânta Ecaterina

Cele două sărbători religioase din weekend, cumulate cu năravul prost și vinul înăsprit, le-au cam slăbit „balamalele” unor locuitori din Bârlad și comunele limitrofe, care au ajuns la spital beți turtă. Doi adolescenți, trei femei și doi bărbați au fost aduși cu ambulanța în intervalul 25 – 27 noiembrie. O bârlădeancă de 42 de ani s-a dovedit a fi cea mai afectată de alcool dintre toți, ea intrând în comă alcoolică după ce s-a cinstit peste măsură, de Sf. Ecaterina. Cei din anturajul femeii au chemat ambulanța pentru a o transporta la spital întrucât starea de sănătate i se înrăutățise vizibil.

Ale două femei, una de 52 de ani din Roșiești și alta de aceeași vârstă din Viișoara, au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate de specialitate la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”. Ambele au fost aduse cu ambulanța, în weekend, pentru că erau într-o stare avansată de ebrietate.

Printre pacienții înregistrați cu etilism acut s-au numărat și doi minori, ambii de 17 ani. Unul este din Pogonești și altul din Bârlad. Tinerii au fost diagnosticați cu intoxicație acută cu alcool etilic, iar cel din Bârlad și cu intoxicație cu droguri.

Tânărul de 17 ani din Bârlad prezenta nu doar etilism acut, ci și simptome specifice consumatorilor de droguri și cu tulburare de comportament”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil cu relația cu mass-media în cadrul spitalului bârlădean.

Medicii urgentiști au intervenit și în cazul altor doi bărbați, beți criță și aduși la spital cu ambulanța. Un bărbat de 28 de ani, din Popeni (Zorleni) și un altul de 53 de ani, din Bârlad. Toți cei șapte pacienți aflați în stadii diferite de ebrietate au fost stabilizați în staționarul CPU, rămânând sub observație între două și 12 ore, după caz. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: