Home » Invatamant » Prichindeii de la Grădinița nr. 5, plini de talent

Prichindeii de la Grădinița nr. 5, plini de talent

În preajma zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, copiii de la Grădinița nr. 5 din Bârlad au îmbrăcat straie de sărbătoare, costume populare cu care au participat la concursul „Cântec, jos și voie bună”. Ieri, a fost a treia ediție a acestui concurs (activitate extracurriculară), parte a Proiectului Educațional „Eu sunt mândru românaș”.

Prichindeii au cântat muzică populară, au recitat poezii patriotice și au dansat pe ritmurile muzicii populare moldovenești.

Scopul acestui concurs este de a descoperi copii cu potențial artistic, de a-i promova și orienta pe filiera vocațională și de a valorifica creațiile artistice tradiționale românești”, ne-a declarat Aura Oprea, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5 din Bârlad.

Concursul în cadrul căruia cei mai buni preșcolari au fost recompensați cu diplome speciale, iar ceilalți au primit diplome de participare, a reunit și o grupă de preșcolari de la Grădinița cu Program Normal nr. 13 din Bârlad. Chiar dacă micuții au fost mai stângaci, au reușit să ducă la bun sfârșit numărul de dans, sub coordonarea atentă a educatoarelor. Pe chipurile tuturor se citea bucuria și dorința de a executa cât mai bine programul artistic, chiar dacă preșcolarii nu cunosc exact semnificația istorică a zilei de 1 Decembrie, căreia i-a fost dedicat programul artistic.

Concursul a avut loc după ce, săptămâna anterioară, cadrele didactice au pregătit proiecte tematice dedicate Zilei Naționale a României.

Copiii de grădiniță trebuie să învețe încă din grupa mică ce înseamnă ideea de patriotism, dragoste de țară, să se familiarizeze cu tradițiile și obiceiurile culturale, cu tot ce ține de cultura populară a românilor. Un popor care nu-și cunoaște originile este un popor sărac”, a mai spus Aura Oprea, care, alături de educatoarea Irina Balaban, a coordonat activitatea acestui concurs. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: