Home » Justitie » Mama care și-a ucis nou-născutul și apoi l-a aruncat la tomberonul de gunoi după o lună, arestată preventiv

Mama care și-a ucis nou-născutul și apoi l-a aruncat la tomberonul de gunoi după o lună, arestată preventiv

Femeia de 34 de ani din Bârlad, care și-a omorât pruncul după ce a născut singură acasă și apoi l-a aruncat la un tomberon de gunoi din apropierea locuinței unde stătea cu chirie, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de omor din culpă.

Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Cristinei Petriman, tânăra de 34 de ani care, la mijlocul lui octombrie, a născut acasă și apoi și-a ucis pruncul pe care, după mai bine de o lună, l-a aruncat într-un tomberon de gunoi, acolo unde a fost găsit, pe 26 noiembrie, de către un bărbat care căuta prin gunoi. Magistrații bârlădeni au admis astfel propunerea procurorului de caz, după o perioadă de reținere de 24 de ore.

Chiar dacă a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a ucis copilul imediat după naștere, tânăra este acuzată, cel puțin deocamdată, de ucidere din culpă, în condițiile în care polițiștii nu au rezultatele de la Serviciul de Medicină Legală Vaslui cu privire la cauza decesului bebelușului.

În acest caz, medicii legiști trebuie să efectueze acele analize de laborator histopatologice cu privire la cauza decesului. Ulterior, în baza acelor date, coroborate cu declarațiile femeii și cu rezultatele anchetei, se va face încadrarea juridică finală a faptei comisă de către femeia de 34 de ani”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

În urma anchetei, polițiștii au stabilit că femeia ar fi stat o lună de zile în casă cu copilul mort, în condițiile în care a afirmat față de anchetatori că a născut la mijlocul lui octombrie, iar cadavrul a fost găsit în tomberonul de gunoi pe 26 noiembrie. După ce a scăpat de trupul bebelușului, tânăra a plecat imediat din Bârlad, la fratele său din Capitală, unde, de altfel, a și fost găsită de către polițiști. Femeia, care a fost plecată o perioadă de timp în Italia unde ar fi și rămas însărcinată, lucra ca dispecer la o firmă de taximetrie din Bârlad. Tânăra mai are doi copii, din care unul este crescut de către bunică, iar celălalt se află în plasament maternal. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: