Home » Justitie » (Video) Detaliile crimei din noaptea de Sf. Andrei, de la Ciocani. Ce a făcut gelozia din doi tineri frumoși, care aveau viața înainte și trei copii mici de crescut!

(Video) Detaliile crimei din noaptea de Sf. Andrei, de la Ciocani. Ce a făcut gelozia din doi tineri frumoși, care aveau viața înainte și trei copii mici de crescut!

de Daniel MICU

Noaptea de Sf. Andrei a fost ultima din scurta viață a Mihaelei Grigoraș, o tânără de 22 de ani din Ciocani. Bărbatul ei, Vasile Uiuruc, de 27 de ani, căruia i-a dăruit trei copii, a injunghia-o de mai multe ori cu un cutit de bucatarie apoi, cuprins de remuscari, si-a taiat gatul. La sangeroasa scena a asistat fetița cea mare, o copila in varsta de 6 ani, care a fugit intr-un suflet la bunici si i-a anuntat speriata ca mama ei e plina de sange. Femeia de 22 de ani a fost gasita decedata, iar agresorul agoniza.

Vasile Uiuroc lucra de cateva saptamani la Bucuresti, in constructii. Marti seara s-a intors acasa. Vecinii spun ca nu parea baut, ci doar ingandurat. Si-a gasit sotia cu telefonul in mana si a luat foc. Degeaba a incercat tanara sa il convinga de faptul ca vorbeste cu sora ei, Andreea, care se pregatea să-și sărbătorească ziua onomastică. Omul i-a facut tandari telefonul. A inceput scandalul.

Toti vecinii stiu ca Vasile era macinat de gelozie, dar nimeni nu il credea capabil sa isi omoare iubita. In casa lor, certurile erau la ordinea zilei si, de cele mai multe ori, tanara era agresata fizic si verbal de cel caruia i-a daruit trei prunci, de 2, 4 si 6 ani. Cei mici dormeau in clipa in care barbatul a pus mana cutit si si-a hacuit sotia. La final, cand si-a dat seama ce a facut, si-a taiat gatul.

Zgomotul a trezit-o pe copila de 6 ani, care si-a gasit parintii intr-o balta de sange. A fugit la bunici, sa le ceara ajutorul. Medicii de la ambulanta, chemati in ajutor nu au mai putut face nimic pentru tanara mama. Sotul ei era inca in viata si l-au transportat la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. A fost transportat cu elicopterul la Iași.

”Plăgile au afectat venele jugulare de la nivelul gâtului și traheea. A fost efectuată o intervenție chirurgicală la Bârlad, iar acum va merge direct în sala de operație din clinica ORL a Spitalului Sfântul Spiridon. Pacientul se află într-o stare post-operatorie care necesită intubare, ventilație mecanică, sedare. Din punct de vedere hemodinamic este stabil”, a explicat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nvbtZxxs-dk&w=560&h=315]

Intre timp, criminalistii au impanzit zona si, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, au deschis un dosar penal pentru omor.

Cei trei fratiori, un baiat si doua fetite, au fost preluati temporar de specialistii Directiei de Protectia Copilului Vaslui, copila de 6 ani urmand sa fie inclusa intr-un program de consiliere psihologica pentru a depasi trauma suferita.

“Era gelos peste masura. Si in urma cu o luna de zile a stat cu cutitul langa ea. Se certau des. Aveau discutii. El consuma alcool, era gelos. Daca esti tata, sot si vrei sa fii langa familia ta, atunci stai langa ai tai, lasa tigarile, lasa bautura, nu mai pleca urechea in dreapta si in stanga. Fii barbat! Mihaela era o fata puternica, probabil prin somn a atacat-o. S-ar fi aparat, sunt sigura, dar i-a taiat gatul ca la un pui de gaina si, cand s-a ridicat, i-a infipt cutitul si in spate. Acum e si el la spital! Sper sa nu se mai intoarca! Prea mult rau a facut! Fata asta era cuminte, de casa, avea grija de familie! Nu merita asa o moarte!”, povestește Maricica Iuras, matusa victimei.

Elena Bigea, vecina celor doi tineri, spune că știa de certurile dese dintre cei doi, care porneau după ce Vasile se îmbăta: ”Am auzit-o pe mama fetei tipand pe strada. Am crezut ca s-a intamplat ceva cu sotul ei, că e bolnav. A zis ca i-a omorat criminalul fata. Am mers acolo. Erau jos. Am luat copiii de acolo și i-am dus să nu mai vadă. Se certau destul de des. Nu m-am gandit sa se ajunga la asa ceva. Chiar am ramas blocata, nu m-am gandit, o stiu de cand era mica , de 1 an. Era fata buna, harnica, ca orice mama cu trei copii. El era mai cu bautura”.

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: