Home » Justitie » Vama Albița, gazdă a unei ample campanii anticorupție

Vama Albița, gazdă a unei ample campanii anticorupție

În scopul promovării integrității și adoptarea unui comportament responsabil în societate, în perioada 5 – 9 decembrie, cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră organizează săptămâna viitoare o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state intitulată „Săptămâna anticorupție la frontiere” sub deviza „Pe aici corupția nu trece!”.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.

Pe parcursul campaniei, vor fi distribuite pliante și afișe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina. În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Siret, Sighetul Marmației, Halmeu și în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în țară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

Lansarea campaniei la nivel național se va face luni la ora 10.00, în Aeroportul Internațional București-Otopeni, în prezența reprezentanților diplomatici ai statelor partenere și ai conducerii D.G.A. și a I.G.P.F., precum și în punctele de frontieră terestre menționate.

Campania va fi lansată simultan în aeroporturile internaționale din capitalele celor două state partenere și va fi derulată, pe parcursul întregii săptămâni, și în 11 puncte de frontieră terestre – 4 puncte comune Moldova – Ucraina, 4 puncte comune, România – Moldova și 3 puncte comune România – Ucraina.

Campania a fost realizată cu sprijinul Fundației Hanns Seidel. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: