Home » Justitie » Au tâlhărit un călător, după care au sărit din tren!

Au tâlhărit un călător, după care au sărit din tren!

de Răzvan CĂLIN

În seara de 22 noiembrie a.c., un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Bârlad, a sesizat polițiștii despre faptul că în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Tecuci – Iași, a fost jefuit de doi indivizi pe care nu îi cunoaște. Incidentul s-a petrecut în timp ce trenul se deplasa între stația Buhăiești și halta Rebricea. Victima a povestit oamenilor legii cum a fost lovit de doi tineri necunoscuți, care i-au sustras ceasul de la mână și i-au distrus și telefonul mobil, provocându-i un prejudiciu total în valoare de 550 de lei.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași și Biroului Județean de Poliție Transporturi Vaslui, au fost identificați doi tineri din comuna Rebricea: Florin M., de 21 de ani și Nicu I., de 20 de ani. Anchetatorii au aflat că după comiterea faptei, cei doi tineri au sărit din tren în zona haltei Rateșu Cuzei. Culmea, tâlharii au scăpat teferi și nevătămați din această cascadorie care în multe alte cazuri s-a sfârșit fie cu răni grave, fie chiar cu decesul ”temerarilor”.

loredana_david_ipj_vaslui”În baza probatoriului administrat, tinerii au fost reținuți de polițiștii și ulterior prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea formulată de procurori și a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată”, ne-a declarat agentul principal de poliție Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pentru a evita astfel de neplăceri atunci când se călătorește cu trenul, polițiștii au câteva sfaturi pentru cetățeni: asigurați-vă banii, bagajele sau alte valori; nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute; nu expuneți bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră și observați reacția persoanelor din jur când manipulați valori; nu lăsați gențile și bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de așteptare ale gărilor; evitați să adormiți în tren ori în sălile de așteptare, dacă nu sunteți în compania altor persoane cunoscute; nu achiziționați bunuri de la vânzătorii ambulanți; nu dați detalii despre bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră persoanelor cunoscute de puțin timp, în timpul călătoriei ori cât așteptați în gări și aerogări; în cazul în care ați fost martorul ori victima unei infracțiuni comise în trenurile de călători sau în stații, adresați-vă imediat celei mai apropiate unități de poliție transporturi sau sunați gratuit la 112!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: