Home » Social » (Galerie foto) Poftiți la patinoar! Sute de bârlădeni prezenți la inaugurarea celei mai mari atracții a iernii

(Galerie foto) Poftiți la patinoar! Sute de bârlădeni prezenți la inaugurarea celei mai mari atracții a iernii

Simona MIHĂILĂ

Sute de bârlădeni, de la copii mici și până la oameni în vârstă au ținut să fie prezenți, în această seară, în ajun de Moș Nicolae, la inaugurarea patinoarului, o premieră pentru oraș și una dintre extrem de puținele posibilități de divertisment create pentru localnici după ’90.

Curioșii s-au adunat pe Stadionul FEPA, acolo unde a fost amenajat patinoarul, cu mult înainte de ora stabilită , adică 17.30, atunci când și-a făcut apariția și primarul Dumitru Boroș, însoțit de liberalul Daniel Olteanu, candidatul PNL la Camera Deputaților.

boros-olteanu-patinoarIntrarea primilor patinatori a fost destul de timidă. Cea care a ”spart” gheața a fost Iustina, o fetiță de 7 ani, elevă la Școala ”Manolache Costache Epureanu” (Școala nr. 9), care a primit patinele drept dar de la Moș Crăciun, încă de anul trecut. În primul său tur pe gheață, a făcut conversație cu primarul Boroș, care călca ezitant în urma ei, încălțat cu pantofi obișnuiți, edilul-șef al orașului neștiind să patineze.

Iustinei i s-au alăturat, încet-încet și alți bârlădeni, unii mai experimentați, iar alții, cei mici în special, ținându-se încă de gardul împrejmuitor pentru a nu lua contact cu gheața.

Atmosfera s-a destins cu adevărat după ce în ring și-a făcut apariția și Moș Crăciun, care a furat startul sărbătorilor după ce s-a pozat lângă sacii cu dulciuri lăsați lângă patinoar de Moș Nicolae.

Cei care au ținut să fie prezenți la inaugurarea patinoarului au avut norocul de a patina gratis.

De mâine, copiii vor plăti cinci lei pentru două ore, iar adulții 10 lei. Cei care nu au patine le pot închiria cu 5 lei perechea.

Pentru început, municipalitatea a achiziționat 130 de perechi de patine.patinoar-inaugurare7

”Vom mai cumpăra pe parcurs, în special pentru copiii. Vom avea timp să le facem pe toate, important este ca bârlădenii să se bucure. Eu sunt mulțumit că, împotriva așteptărilor mele, am reușit să le îndeplinesc acest vis copiilor și tinerilor”, a declarat primarul Boroș.

Daniel Olteanu, și el un neprofesionist în ale patinatului, a făcut câțiva pași șovăitori pe gheață, după care s-a retras: ”Nu eu sunt important, ci ei, cei care au așteptat și au visat la acest patinoar. Nu pot decât sa ma bucur, alături de bârlădenii mici, dar și de cei mari, ca Mos Nicolae ne-a adus un cadou îndelung așteptat – o modalitate de petrecere a timpului liber care îmbină utilul cu plăcutul. Sunt convins ca sportul și distracția de la patinoar vor face deliciul acestor Sărbători de iarna și îl felicit pe domnul primar Boros și pe consilierii locali pentru proiect și pentru investiție. Asta demonstrează, încă o data, ca se pot face lucruri frumoase și pentru bârlădeni, cu voința și implicare! Le doresc tuturor celor care vor veni sa-si petreacă timpul liber la patinoar gheata fina, patine lustruite și distracție placuta!”.

Patinoarul va fi deschis în toată iarna, mai exact în perioada 5 decembrie – 28 februarie, între orele 10.00-22.00, cu pauze de întreținere din două în două ore.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: