Home » Administratie » Am scăpat, cel puțin pe hârtie, de blocajele create de viscol pe drumurile naționale din județ

Am scăpat, cel puțin pe hârtie, de blocajele create de viscol pe drumurile naționale din județ

Drumurile naționale din județul nostru nu vor mai fi blocate în următoarele patru sezoane reci din cauza problemelor create de viscol. Aceasta va fi valabil cel puțin pe hârtie, în condițiile în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat firma care se va ocupa de deszăpezirea celor aproximativ 400 de km de artere naționale din Vaslui.

Șefii județului pot să răsufle ușurați în privința asigurării legăturilor rutiere cu restul țării pe timpul iernii. După îndelungi așteptări și tot felul de contestații, a fost desemnată firma care se va ocupa, pentru următorii patru ani, de deszăpezirea celor 400 de kilometri de drumuri naționale din județ. Este vorba de societatea Transmir SRL Zorleni, care va acționa cu utilajele proprii pentru asigurarea fluidității traficului pe perioada sezonului rece.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a comunicat că a fost desemnată firma câștigătoare a contractului de deszăpezire. Reprezentanți societății vor fi chemați să semneze contractul la mijlocul săptămânii viitoare. Din fericire, până acum nu am avut probleme, deși ne-am aflat și sub cod portocaliu de viscol”, a declarat prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan.

Prognoza meteo pentru următoarele zile, cel puțin până la semnarea contractului, este una favorabilă, fără a fi anunțate fenomene meteo extreme. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: