Home » Social » Doi copii de 3 luni și un an, salvați dintr-un incendiu de către fratele lor de șase ani

Doi copii de 3 luni și un an, salvați dintr-un incendiu de către fratele lor de șase ani

Doi copii de trei luni și un an și trei luni, din Vutcani, au fost salvați dintr-un incendiu de către fratele lor de șase ani, după ce casa în care cei trei copii fuseseră lăsați singuri de către bunică a ars în totalitate de la un coș de fum defect.

Un băiețel de șase ani și-a salvat frații mai mici, după ce a reușit să-i scoată la timp din locuința în flăcări și plină de fum. Cei trei frați, de trei luni, un an și trei luni și șase irina-campeanu-dgaspcani, au fost lăsați singuri dormind în casă de către bunica lor, plecată să cumpere mâncare de la un magazin din sat, când casa a fost cuprinsă de un incendiu. Cel mai mare dintre copii, susțin reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, și-a luat fratele de trei luni în brațe și l-a scos afară din casă, în timp ce pe băiatul de un an și trei luni l-a rugat să se târască după el.

”Cei trei minori se aflau în grija bunicii materne, care în acel moment era plecată la un magazin din sat. Părinții nu sunt plecați la muncă în străinătate, așa cum se vehiculase inițial, ci se aflau la muncă prin sat. Nu putem spune că a fost un caz de neglijare care să impună scoaterea copiilor din familie. Totuși, cazul va rămâne în atenția primăriei din localitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

La sesizarea localnicilor, pompierii militari, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vutcani, au intervenit pentru stingerea incendiului. Din păcate, întreaga locuință, de aproximativ 40 de metri pătrați, a ars în totalitate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: