Home » Justitie » Prefectul a participat la o amplă campanie anticorupție

Prefectul a participat la o amplă campanie anticorupție

Prefectul Isabel Bogdan a fost prezent ieri la lansarea campaniei de informare dedicate Săptămânii Anticorupție la Frontieră, sub deviza “Pe aici corupția nu trece!”, inițiată de Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră. Pe parcursul campaniei, care are loc în perioada 5-9 decembrie, vor fi distribuite pliante și afișe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

“Vasluiul, prin Vama Albița, reprezintă un bastion la granița Uniunii Europene cu celelalte state ale Europei, iar corupția încearcă să acapareze oameni și instituții, însă ea nu este inevitabilă. Corupția poate fi respinsă, așa cum au demonstrat-o, în mai multe rânduri, angajații vamali și polițiștii de frontieră vasluieni. Sperăm ca mesajul dumneavoastră să pătrundă în toate mediile sociale, iar activitățile Direcției Generale Anticorupție, derulate în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, să-și atingă scopul, de a crea un climat de siguranță publică, iar deviza campaniei ‘Pe aici corupția nu trece!’ să nu fie doar un simplu mesaj. Ținând cont de faptul că pe 9 decembrie se marchează Ziua Internațională Anticorupție, cu acest prilej, în calitate de prefect, vă îndemn pe toți să luptăm pentru un viitor sustenabil, unde corupția să fie respinsă, unde integritatea prevalează, iar atitudinea noastră să fie proactivă la sesizarea faptelor de corupție. Doar așa putem avea un mediu de dezvoltare sănătos în comunitate”, a declarat prefectul Isabel Bogdan, la conferința de prezentare a campaniei, de la Vama Albița.

În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Siret, Sighetul Marmației, Halmeu și în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în țară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: