Home » Social » (Video/Foto) Eroul de 6 ani care și-a scos din flăcări, în brațe, surioarele mai mici

(Video/Foto) Eroul de 6 ani care și-a scos din flăcări, în brațe, surioarele mai mici

In Ajun de Mos Nicolae, Emanuel, un baietel in varsta de 6 ani din comuna Vutcani si-a salvat surorile din flacarile care le-au cuprins casa. Cu un calm demn de un om mare, copilul nu s-a speriat, a luat-o pe mezina de doar 3 luni la piept, pe fetita de doi ani de mana si, desculti, au iesit in drum. Cei trei frati sunt crescuti de bunici, parintii fiind plecati la munca in Spania.

Ieri dupa-amiaza, in timp ce bunicul era la taiat salcami pentru foc, fratorii au ramas in grija bunicii. Dupa ce i-a hranit si i-a culcat pe copii, femeia a mers sa cumpere pampersi. In urma ei, erou-vutcani3Emanuel s-a trezit si, in timp ce se uita la televizor, copilul a vazut flacari sub masa. Nu a intrat in panica. A trezit-o pe surioara de 2 ani care dormea langa el, a luat-o de mana, apoi a mers in camera alaturata si a luat in brate bebelusul si au iesit cu totii din casa, dezbracati si desculti. Au mers cateva zeci de metri, pana au intalnit o vecina, iar femeia i-a luat la ea in casa.

S-a dat alarma si oamenii au sarit cu galeti de apa sa stinga valvataia. Nu au avut nicio putere in fata flacarilor inalte de cativa metri. Doar pompierii s-au putut apropia, insa nimic nu a mai putut fi salvat. Autoritatile locale s-au mobilizat imediat si au cazat familia ramasa pe drumuri la rude. In timp ce Protectia Copilului a inceput o ancheta, intreaga comunitate vorbeste numai despre curajul acestui baietel, pe care il considera un erou.

Totul a pornit de la o butelie defectă, care scăpa gaz, la care s-a adăugat faptul că hornul era defect.

”Butelia a fost fixata pe holul asta, sub masa. Nu era plina. Aragazul era deschis. Furtunul a luat foc. Nu a explodat ca era aproape goala. A iesit tot gazul. Noroc, ca altfel exploda. De la cos aerou-vutcani2 luat foc. Intai s-a aprins prin pod. Pe urma a luat foc pe dedesubt”, explică bunicul copiilor, Vasile Bojian

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_BzkBGrIrvw&w=560&h=315]

Flăcările au mistuit tot: pereți, acoperis, lucruri din casă.

”E ars tot, nu mai e nimic. Suntem pe drumuri. Au rămas cateva pasari, cat pe ce sa ia si ele foc. Doi copii erau aici, aici era patul. La camera din vale era fetita mica. Cand a vazut baiatul fum, a luat-o din somn pe fata de 2 ani si a trezit-o. A luat-o pe aia mica in brate, a lasat usile deschise si au iesit in drum. A fost un erou, a salvat toti copiii, puteau sa arda toti”, mai spune bătrânul. (Daniel MICU)

 

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: