Home » Social » Anchetă a Protecției Copilului în cazul celor doi copii, de trei luni și un an, salvați dintr-un incendiu de fratele lor de șase ani

Anchetă a Protecției Copilului în cazul celor doi copii, de trei luni și un an, salvați dintr-un incendiu de fratele lor de șase ani

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă în cazul celor doi copii, de trei luni și un an, care au fost salvați dintr-un incendiu de către fratele lor de șase ani în timp ce aceștia se aflau singuri în casă, nesupravegheați. Primăria a anunțat că le va construi o locuință nouă.

Poliția Județeană Vaslui a solicitat autorităților pentru protecția copilului efectuarea unei anchete la familia a căror copii cu vârste cuprinse între trei luni și șase ani au fost lăsați singuri în casă, nesupravegheați, timp în care locuința a luat foc de la un coș de fum defect. Astfel, în urma cercetărilor, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vor trebuie să stabilească dacă cei trei frați sunt crescuți în condiții de siguranță de către bunici, având în vedere că părinții sunt plecați la muncă în străinătate.

Din primele evaluări făcute, deocamdată, de către asistentul social al Primăriei Vutcani, nu s-a constatat o situație de risc major pentru minori. La solicitarea poliției, o echipă de la DGASPC va face verificări în teren pentru a se stabili dacă se impune scoaterea copiilor din mediul familial. Din ceea ce ne-au comunicat reprezentanții primăriei, bunicii sunt responsabili în privința creșterii și educării copiilor și nu sunt consumatori de alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, în momentul izbucnirii incendiului, bunica era plecată la un magazin din Vutcani pentru a cumpăra scutece pentru bebelușul de trei luni. În acel moment, băiețelul de șase ani și-a luat surioara mai mică în brațe și a scos-o afară din casă. De asemenea, a rugat-o pe sora sa de un an și trei luni să-l urmeze, aceasta reușind să iasă la timp din imobil. Dezbrăcați și desculți, copii au mers pe drum până au întâlnit primul vecin, care i-a adăpostit și a sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita intervenția pompierilor. Din păcate, în urma incendiului, locuința a ars în întregime, cei trei frați și bunicii lor mutându-se temporar într-o locuință a unui unchi de-al copiilor.

Autoritățile din Vutcani au spus că vor aproba în prima ședință de Consiliu Local sumele necesare pentru construirea unei noi locuințe pentru familia afectată de incendiu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: