Home » Social » O nouă lansare de carte la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad: „Pasăre la răspântiile risipirii”

O nouă lansare de carte la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad: „Pasăre la răspântiile risipirii”

După ce, la începutul acestui an școlar, două eleve ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și-au lansat cărțile proprii, luni, 5 decembrie, biblioteca liceului a găzduit un al treilea astfel de eveniment.

De această dată, autoarea volumului lansat este Mariana Popa, pedagog la internatul Liceului „Mihai Eminescu”. De 27 de ani este pedagog, dar dragostea pentru scris o are de când se știe. Absolventă a profilului pedagogic din cadrul aceluiași liceu, autoarea a publicat în anul 2014 primul său volum de poezii intitulat „Mirajul cuvântului”.

Luni, Mariana Popa a prezentat profesorilor și elevilor de la Liceul „Mihai Eminescu” cel de-al doilea volum de poezii al său, „Pasăre la răspântiile risipirii”, apărut în acest an la aceeași editură ca și primul volum, Cronedit – Iași.

Nu am publicat până acum doi ani. Vine, totuși, o vârstă când simți că trebuie să iei niște decizii importante. Am considerat că a venit momentul să public propriile creații lirice. Volumul de față vorbește despre iubire, natură, viață, timp. Poezia, pentru mine, este o binecuvântare”, a spus Mariana Popa.

Prezentarea cărții lansate în ajun de Moș Nicolae a fost făcută de profesorii Ioan Puflea și Gheorghe Clapa dar și de Valeriu Stancu, redactor șef la Cronedit Iași.

Mariana Popa a publicat în mediul online dar este și coautor al câtorva antologii cum ar fi Antologia de poezie româno-rusă „Lumina cuvintelor”, Antologia de poezie românească „Literatura de ieri, de azi și de mâine” – volumul I și așteaptă cu nerăbdare apariția celui de-al doilea volum al Antologiei de poezie românească, unde, de asemenea, este coautor. Moș Nicolae nu i-a adus doar bucuria lansării celui de-al doilea volum de poezii ci și aceea de a fi bunica a două fetițe gemene. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor