Home » Administratie » 50 de crescători de ovine din județ au primit subvenții de la stat de peste 600.000 de lei pentru animalele de reproducție

50 de crescători de ovine din județ au primit subvenții de la stat de peste 600.000 de lei pentru animalele de reproducție

Un număr de 50 de crescători de ovine din județ au primit subvenții de peste 600.000 de lei pentru animalele de reproducție. În total, au fost luați în evidență 244 de berbeci și 28 de țapi din rase specializate.

Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a făcut plățile, pe 7 decembrie, în conturile producǎtorilor agricoli din domeniul zootehnic reprezentând sprijinul financiar cuvenit pentru achiziționarea de berbeci sau țapi de reproducție din rase specializate. La nivelul județului, au fost achiziționați 244 de berbeci și 28 de țapi, în valoare totală de 674.179 lei. Numărul total al beneficiarilor este de 50 crescǎtori de ovine și caprine, aceștia reprezentând atât persoane fizice autorizate cât și întreprinderi individuale și familiale, persoane fizice care dețin atestat de producǎtor emis conform prevederilor Legii nr. 145/2014 cât și persoane juridice constituite conform legii.

Ajutorul de minimis a fost acordat întreprinderilor din domeniul zootehnic care își desfǎșoarǎ activitatea în sectorul producției primare pentru achiziționarea de berbeci și țapi de reproducție din rase specializate”, a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Valoarea sprijinului financiar a fost de maxim 2.500 lei atât pentru achiziționarea unui berbec cât și pentru achiziționarea unui țap din rase specializate. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: