Home » Sport » HC Vaslui primește mâine vizita ocupantei locului cinci

HC Vaslui primește mâine vizita ocupantei locului cinci

Handbal Club Vaslui va înfrunta în Sala Sporturilor, vineri, de la ora 18:30, pe CSM București. Un adversar de calibru care cu siguranță va pune probleme formației pregătite de Sandu Iacob și Alexandru Axinte.

Meciul va fi unul „care pe care”, în condițiile în care cele două formații nu au înregistrat nici o remiză în acest sezon din Liga Zimbrilor. Cele două formații sunt vecine de clasament, după ce au alăturat victorii entuziasmante cu înfrângeri dramatice. CSM București ocupă locul cinci, după ce a înregistrat nouă victorii și cinci eșecuri. După un debut de sezon dezamăgitor a revenit însă în cărți pentru un loc pe podium și nu au mai pierdut de două luni. A înregistrat în acest timp șase victorii, ultima în fața celor de la Călărași, scor 34 – 26.

HC Vaslui ocupă locul șase, după ce a reușit să învingă în opt partide și a nu a obținut nici un punct din alte șase. Vasluienii au încheiat etapa trecută o serie de trei victorii consecutive, în fața unei echipe extrem de experimentate. Au pierdut în deplasare la Potaissa Turda, scor 33 – 27, deși  au condus cu 2 – 0. Adversarii au preluat inițiativa și la pauză conduceau deja cu un confortabil 16 – 10. Partea secundă a jocului a decurs în aceeași notă și gazdele au condus chiar și la nouă lungimi, scor 23 – 14 și 29 – 10.

HC Vaslui are un moral bun înaintea partidei, pentru că în tur a învins cu 26 – 25, iar acum va avea parte și de sprijinul suporterilor. Lucrurile nu au stat la fel insă în sezoanele trecute când vasluienii au pierdut trei confruntări și au remizat în cea de-a patra.

Aruncați cu jucării în sacul Moșului”

jucarii hc vasluiHandbal Club Vaslui cere și în acest an sprijinul vasluienilor, care au ocazia să participe la campania umanitară “Aruncați cu jucării în sacul Moșului”. Spectatorii sunt așteptați cu câte o jucărie din plus, pe care să o arunce vineri pe teren înainte de fluierul de start al meciului cu CSM București.

Unul din beneficiari va fi băiețelul de șase ani din Vutcani, care și-a salvat de la foc frățiorii de 3 luni și 1 an. „Părinții acestuia sunt la muncă în străinătate, iar cei trei copii sunt în grija bunicii. Băiețelul de 6 ani a devenit pentru HC Vaslui un EROU. Fiți alături de jucători și ajutați cu hăinuțe care să le fie de folos celor trei frați de la Vutcani, rămăși fără locuință”, transmite clubul vasluian.

De asemenea handbaliștii vin și în sprijinul altor copii care provin dintr-o familie cu posibilități financiare modeste. Este vorba despre Andrei (2 ani), Ana (6 ani), Roberta (8 ani), Costi (11 ani), Cați și Ioana (12 ani), care locuiesc într-o clădire veche și insalubră din Moara Greci. Pe lângă jucării, HC Vaslui îi îndeamnă pe cei cu posibilități să le ofere copiilor și câte o hăinuță. (G.P)

About Tehno Redactor