Home » Sport » Atletico Vaslui intră în pauza competițională pe podium

Atletico Vaslui intră în pauza competițională pe podium

Echipa de fotbal Atletico Vaslui a terminat turul Ligii a III-a de fotbal pe locul trei, după ce a obținut cea de-a noua victorie din acest sezon. Echipa pregătită de Sorin Sava a învins cu 3 – 0 pe AFC Odorheiu Secuiesc, în fața propriilor fani. Hany Ragab a deschis scorul încă din minutul 12, iar scorul a rămas neschimbat până la pauză. Egipteanul a mai punctat o dată și în primul sfert de oră a reprizei secunde, pentru 2 – 0. Emoțiile vasluienilor au fost pe deplin risipite când Valentin Buhăceanu a închis tabela cu golul marcat în minutul 72. Marcatorii de vineri au făcut ravagii în apărările adverse în acest sezon. Hany Ragab a ajuns la nu mai puțin de 12 goluri marcate. În timp ce Valentin Buhăceanu rămâne golgheterul seriei I cu 16 goluri (unul din penalty). În top trei marcatori se mai regăsește Barna Bajkó, de la liderul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 14 goluri (trei din penalty). Atletico Vaslui are al doilea cel mai bun atac din toate seriile Ligii a III-a. Doar SCM Pitești a reușit să marcheze cu un gol mai mult, formație care este lider neînvins în seria a 3-a, cu 11 victorii și 3 egaluri. Vasluienii au doar 14 goluri primite, tot atâtea cât Metaloglobus București, liderul seriei a 2-a. Trebuie precizat de asemenea că exceptând formația SCM Pitești, cele mai bune două apărări din Liga a III-a provin de la primele două clasate din seria vasluienilor.

Vasluienii rămân la un singur punct de ocupanta locului secund, AFC Hărman, care a dispus de CSM Pașcani cu 1 – 0. Au primit însă o nouă veste bună, după ce prima clasată s-a împiedicat în deplasare la CS Știința Miroslava, scor 2 – 1. Trebuie să fie pe deplin concentrați în meciurile de anul viitor, pentru că ieșenii le suflă în ceafă, cu doar un punct mai puțin.

Meciul dintre CSM Roman și CS Avântul Valea Mărului a fost unul de pomină, cu nu mai puțin de șapte goluri marcate. Echipa gazdă a fost în cele din urmă mai determinată și a învins cu 4 – 3. ACS Olimpia Râmnicu Sărat a egalat și depășit în clasament CS Sporting Liești, după ce a învins-o cu 2 – 0. CS Aerostar Bacău a primit și ea o binevenită gură de oxigen, după ce a dispus cu 3 – 1 de ACS Olimpic Cetate Râșnov. Sport Club Bacău și AFC Metalosport Galați au remizat, scor 2 – 2. Iar brăilenii de la Sportul Chiscani au stat.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc se află pe primul loc cu 33 de puncte, AFC Hărman are 30, iar Atletico Vaslui 29. Pe patru se află CS Știința Miroslava cu 28, iar CSM Roman are 25. Pe șase și șapte urmează ACS Olimpia 2010 Rm. Sărat și CS Sporting Liești cu câte 23 de puncte. CS Aerostar Bacău are 22, iar pe 9 se află AFC Metalosport Galați cu 18. Urmează șase echipe care pot produce surprize însă nicidecum avea pretenții la prima jumătate de clasament. Gălățenii de la CS Avântul Valea Mărului sunt pe 10, cu 13 puncte. Îi urmează cu un punct mai puțin ACS Olimpic Cetate Râșnov. CSM Pașcani ocupă locul 12 cu zece puncte, iar Sportul Chiscani și AFC Odorheiu Secuiesc au câte opt. Condamnată la poziția de lanternă roșie este Sport Club Bacău cu -16, echipă penalizată cu 32 de puncte de Comisia de Disciplină și Etică.

Duel de foc în prima etapă din retur

Campionatul se va relua cu un meci incendiar pentru Atletico Vaslui, care va înfrunta pe teren propriu liderul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Meciul va avea loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 15:00 în fața fanilor vasluieni. Tot atunci va avea alt meci cu implicații puternice pe podium, între AFC Hărman și Știința Miroslava, ocupantele locurilor doi și patru. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: