Home » Social » „Atelierul Creativ” al Asociației „Bună ziua, copii din România!”, un proiect eficient

„Atelierul Creativ” al Asociației „Bună ziua, copii din România!”, un proiect eficient

Vineri, 9 decembrie, a avut loc ediția de sărbătoare a „Atelierului Creativ”, proiect desfășurat în cadrul Asociației „Bună ziua, copii din România!”. Beneficiari au fost 40 de copii cu vârste între 4 și 10 ani, care au fost antrenați în activități diferite ce nu se regăsesc în programa școlară, la ateliere de educație financiară, gătit sănătos, bune maniere, engleză distractivă, atelier de cultură generală, tradiții, etc.

În sală au fost prezenți părinții copiilor implicați în proiect, dar și profesori preferați ai acestora, de la diferite școli. Nu au lipsit nici cei 17 voluntari, elevi ai Liceului „Mihai Eminescu” și ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, implicați în proiect. Au fost alături de ei și partenerii asociației conduse de Mihaela Zanoschi.

„Pe parcursul mai multor luni, copiii au acumulat cunoștințe și au exersat abilități de comunicare, leadership, exprimare într-o limbă străină și gestionarea emoțiilor. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, veselă și motivantă. Trainerii care au coordonat atelierele sunt mai vechi colaboratori ai asociației, psihologi, economiști, profesori. Considerăm că este un proiect foarte util și ne propunem să îl implementăm și la anul”, a declarat Otilia Vârvorea, coordonatoarea proiectului.

În cadrul sărbătorii atelierului creativ, a fost organizată și o tombolă cu premii iar cei prezenți au putut obține, contra sumei de cinci lei, un obiect frumos, realizat manual de către beneficiarii proiectului sub coordonarea trainerilor și voluntarilor.

„Activitățile creative s-au derulat o dată pe săptămână, timp în care copiii au învățat și cum să creeze cadouri inedite. La sărbătoarea «Atelierului Creativ» le-am expus pe toate în cadrul tombolei, iar cu banii obținuți ne-am propus să asigurăm un Crăciun fericit pentru două familii cu probleme din oraș. Prima este familia Felea, care, actualmente, mai are doar un copil (altul fiind în plasament) crescut de tată, mama părăsindu-i. Aceștia locuiesc împreună cu alte cinci persoane în doar două camere. A doua familie ce va fi ajutată este familia Filip, cu șase copii care locuiesc în două camere. Unul din copii nu merge la grădiniță pentru că este bolnav de inimă, iar medicii i-au spus că nu poate fi tratat. Asociația «Bună ziua, copii din România!» va oferi acestor copii bucuria unui Crăciun fericit. Pe timpul celor trei zile, vor primi câte trei mese calde pe zi, cu meniu tradițional de Crăciun”, ne-a declarat Theona Balan, unul dintre trainerii proiectului „Atelierul Creativ”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: