Home » Sport » Bârladul are patru rugbyști nominalizați la Superlativele Anului

Bârladul are patru rugbyști nominalizați la Superlativele Anului

Nu mai puțin de patru rugbyști bârlădeni se regăsesc pe listele de nominalizări pentru cei mai buni jucători din competițiile interne ale sportului cu balonul oval. Aceștia și-au început activitatea rugbystică la Bârlad, însă evoluțiile deosebite le-au adus transferuri la echipe puternice din Super Ligă. La finalul unui an extraordinar de bun pentru echipa Stejarilor (10 victorii din 11 posibile), Federația Română de Rugby oferă șansa fanilor de a-și alege favoriții.

Aceasta se poate face prin accesarea bannerului „Votează Superlativele Anului” 2016 din dreapta paginii www.frr.ro. Câștigătorii sondajelor primesc 3 puncte. Pentru clasamentul final vor conta însă și voturile oferite de trei oficiali, care vor oferi fiecăruia dintre jucătorii nominalizați puncte de la 1 la 5. Ultima zi în care vă puteți susține favoriții este 16 decembrie.

Cristian Marian Chirică (CSM Știința Baia Mare) și Ionuț Balaban (Dinamo) sunt două dintre cele cinci propuneri pentru titlul de „Cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern”. Ultimul are șanse mari să câștige înfruntarea de pe site-ul FRR pentru că are aproape de două ori mai multe puncte decât au primit următorii doi în sondajul. Pentru clasamentul final vor conta însă și voturile oferite de Lynn Howells – Director Tehnic echipa națională, Marius Tincu – antrenor echipa națională și Bogdan Muntean – antrenor federal.

Cosmin – Alexandru Iliuță (Dinamo București) și Robert Neagu (25 de ani) sunt nominalizați la categoria „Cel mai bun jucător la rugby 7”. Dinamovistul, în vârstă de doar 18 ani are și el șansa de a primi cele 3 puncte oferite de fani. Diferența dintre el și primul clasat sunt de aproape 10 voturi.

Pentru a încheia anul cu fast, FRR mai oferă o categorie aparte de premii pentru a recompensa performanțele obținute în acest sezon competițional. Vor fi desemnați cel mai bun arbitru român în 2016, cel mai bun oficial de club în 2016, cea mai bună echipă din România, cel mai bun club de rugby și cea mai bună echipă și cel mai bun antrenor la categoria copii. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: