Home » Justitie » Contrabandă calificată, stopată de polițiștii de frontieră vasluieni

Contrabandă calificată, stopată de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu sprijinul tehnic al lucrătorilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Iași – B.T. Vaslui, au identificat doi cetățeni români care desfășurau activități în sfera contrabandei cu produse din tutun pe raza județului Vaslui și în Anglia. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată și în formă continuată. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecință.

Urmare a activităților specifice de poliție judiciară desfășurate la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, începând cu luna iunie a acestui an s-a realizat documentarea activităților infracționale desfășurate în sfera contrabandei cu țigări de către anumite persoane care le colectau, le introduceau ilicit în țară ulterior le depozitau și le vindeau în zone rurale de pe raza județului Vaslui, precum si pe piața neagră din Anglia. În urma documentării infracționale a cauzei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși și cu sprijinul tehnic al lucrătorilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Iași – Biroul Teritorial Vaslui, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățeanul român Florin P., în vârstă de 36 de ani, împreună cu cetățeanul român Cătălin A., în vârstă de 27 de ani, au preluat, deținut și vândut țigări provenite din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat vineri la organizarea și executarea prinderii în flagrant a lui Florin P., în fața domiciliului său, în momentul în care introducea în portbagajul autoturismului proprietate personală cantitatea de 600 pachete de țigări de proveniență Republica Moldova. Țigările se aflau în două genți de voiaj, cu dispozitiv de închidere cifrat și urmau să fie transportate în Anglia pentru a fi comercializate prin intermediul unor cunoștințe.

Pentru realizarea acțiunii și întregirea probatoriului în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, s-a procedat la efectuarea unui număr de cinci percheziții la domiciliile persoanelor suspecte: două în municipiul Huși, una în municipiul Buzău și două în localitatea Plotonești. În urma perchezițiilor au fost descoperite, ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 1.282 pachete țigări (25.640 țigarete) de mărci diferite, de proveniență Republica Moldova, în valoare de 12.820 lei , diferite sume de bani și două autoturisme marca BMW, în valoare totală de aproximativ 5.000 euro.

Totodată, polițiștii de frontieră vasluieni au pus în aplicare șapte mandate aducere la sediul S.T.P.F.Vaslui pentru continuarea cercetărilor, emise de către ofițerul de poliție judiciară care instrumentează cauza. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: