Home » Sanatate » DSP Vaslui ne spune cum să rămânem sănătoși în perioada sărbătorilor de iarnă

DSP Vaslui ne spune cum să rămânem sănătoși în perioada sărbătorilor de iarnă

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, Direcția de Sănătate Publică Vaslui atenționează populația cu privire la posibilele riscuri la adresa sănătății publice și oferă o serie de recomandări.

Achiziționarea de produse alimentare de origine animală să se facă din locuri și spații autorizate pentru comercializare, pentru a se înlătura riscul consumului de alimente infestate care pot produce toxiinfecții alimentare, trichineloză. Evitați consumul excesiv de alimente și alcool. Carnea de porc, tradițională în această perioadă, poate determina afectarea stării de sănătate dacă este consumată în exces și/sau dacă nu este preparată corespunzător (insuficient tratată termic, conținut ridicat de grăsime etc.)

Respectati măsurile de prevenire a infecțiilor respiratorii și a gripei: respectarea regulilor de igienă personală și colectivă, creșterea rezistenței organismului printr-o alimentație sănătoasă (bogată în vitamine – din legume și fructe proaspete – și proteine; evitarea grăsimilor de origine animală), îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată sezonului.

“Având în vedere că fluctuațiile de temperatură pot agrava problemele de sănătate la pacienții cu boli cronice, recomandăm respectarea tratamentului prescris de medicul curant. În situația în care apar probleme de sănătate, recomandăm evitarea automedicației și prezentarea la cea mai apropiată unitate medicală care are program de activitate permanent pentru cazurile urgente, în scopul examinării medicale și instituirii precoce a tratamentului adecvat”, a declarat pentru Est News Mihaela Vlada, director executiv al DSP Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: