Home » Social » O degustare de vinuri cu ștaif la Tratoria da Vinci!

O degustare de vinuri cu ștaif la Tratoria da Vinci!

de Răzvan CĂLIN

Vineri seara, restaurantul Trattoria Da Vinci din Bârlad a punctat o premieră pe plan local, găzduind o degustare de vinuri în care rolurile principale le-au avut patru crame românești: Metamorfosis (Dealu Mare, județul Prahova), Gîrboiu (Cotești, județul Vrancea), Hermeziu (Bivolari, județul Iași) și Domeniul Bogdan (județul Constanța).

Într-o ambianță selectă, cei prezenți au putut savura pe îndelete nu mai puțin de 12 tipuri de vinuri puse la dispoziție de cele patru crame. Bineînțeles, tainele fiecărui sortiment ce a delectat papilele gustative ale clienților au fost prezentate de somelieri cu ștaif, cum ar fi Daniel Vrănescu, Eugen Taras sau Alfred Binder. Fiecare dintre ei a încercat să descrie cât mai elegant (dar cu acuratețe, în același timp) calitățile fiecăruia dintre vinurile supuse atenției. Licorile fine au fost însoțite de diferite mâncăruri atent selecționate pentru un eveniment de acest gen. Practic, organizatorii au căutat să armonizeze fiecare soi de vin cu preparate cele mai potrivite și indicate. Evenimentul a fost organizat cu ocazia lansarii noului meniu de vinuri al restaurantului Trattoria Da Vinci, creat de catre  Dan Dobrovolschi , un pasionat al vinurilor de calitate.

Programul serii a mai cuprins și o prezentare a sit-ului gastronomic unic în România – www.moldovaculinaria.ro – lansat de curând de profesorul bârlădean Nicolae Curelea. Chiar respectatul profesor de limba engleză, un mare pasionat al artei gătitului, a fost cel care și-a prezentat ”copilul de suflet”. Dascălul i-a felicitat pe organizatori pentru această acțiune și le-a smuls în același timp promisiunea că anul viitor vor găzdui și o degustare cu lichioruri naturale, 100% marcă proprie.

Atmosfera a fost destinsă, cei prezenți savurând fiecare clipă din această inedită acțiune, o premieră pentru meleagurile bârlădene. Într-un cuvânt, evenimentul a fost cât se poate de reușit, ceea ce pe organizatori i-a făcut să se gândească deja la o nouă degustare de vinuri.

”Toți cei prezenți s-au simțit foarte bine, au fost încântați de experiența pe care au avut-o. Am primit foarte multe recenzii și reacții pozitive din partea clienților noștri care nu solicitat să mai organizăm și pe viitor astfel de acțiuni. Este o sugestie pe care am luat-o în considerare cât se poate de serios. Intenționăm ca în fiecare lună să organizăm câte o astfel de degustare de vinuri, pentru a răspunde solicitărilor clienților noștri”, ne-a declarat Sorin Dîlcu, managerul Trattoria da Vinci Bârlad.

About Tehno Redactor