Home » Justitie » Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră

Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră

Cetățeanul din Republica Moldova Ion S., în vârstă de 45 de ani a încercat să intre în țară cu un permis de conducere fals. Acesta s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița joi, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, ambele înmatriculate în județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din Republica Moldova, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate bărbatul a declarat că este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria “B”, dar pentru că intenționa să lucreze în Rusia ca șofer de tir, a procurat documentul prezentat la controlul de frontieră de la un cetățean rus, găsit pe un site de internet, în schimbul a 350 de euro. De asemenea, acesta a mai declarat că este prima dată când îl folosește în România, întrucât știa că este fals.

“Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat pentru Est News inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: