Home » Sanatate » Recompensă de Crăciun pentru voluntarii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii Bârlad

Recompensă de Crăciun pentru voluntarii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii Bârlad

Emoționant! Câțiva sponsori englezi ai Asociației „Ultima speranță la viață”, din Bârlad, au rămas profund impresionați de ajutorul pe care câțiva tineri beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad îl dau voluntarilor ONG-ului amintit.

La sfârșitul acestei săptămâni, cei 12 copii și tineri ai Centrului vor avea parte de o zi specială de sărbătoare la un restaurant din centrul orașului, unde vor fi invitați la o masă festivă și vor primi cadouri de Crăciun. De nouă luni, cei 12 tineri și copii din Centrul de Recuperare sunt antrenați în activități de îngrijire a câinilor și igienizare a padocului Asociației „Ultima speranță la viață”, situat la 2 km de Bârlad, spre Crâng, care găzduiește 330 de câini.

Toate aceste activități fac parte din cadrul unui proiect inițiat de Esmeralda Bâgu, șefa Complexului de Servicii Comunitare (CSC) nr. 2 Bârlad, și aprobat de conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Eu sunt voluntar al Asociației «Ultima speranță la viață» de mai mult timp și m-am gândit că nu ar fi rău să antrenez în voluntariat și beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copii. M-am gândit în primul rând la o ieșire din Centru, unde aceștia sunt educați și consiliați și unde se mai și plictisesc. Un scop al acestui proiect ar fi socializarea beneficiarilor Centrului. Se știe că cei instituționalizați în Centrul nostru sunt copii care provin din medii în care predomină violența, agresivitatea verbală, copii violenți la rândul lor, unii chiar delincvenți, copii rebeli cu rezultate slabe la învățătură. Prezența lor la padoc funcționează perfect ca o terapie alternativă, cu care a fost de acord și personalul Centrului”, ne-a declarat Esmeralda Bâgu, șefa CSC 2 Bârlad.

Pe timpul verii, cei 12 copii cu tulburări de comportament care provin din mediul instituționalizat au mers în fiecare sâmbătă la padoc, iar de când s-a răcit, o dată pe lună. Acolo au grijă de câini, îi hrănesc, îi spală, îi mângâie, interacționează cu ei. Ceilalți voluntari ai asociației îi consideră pe copiii de la Centrul de Recuperare de un real ajutor.

„Am fost de acord imediat cu propunerea doamnei Esmeralda Bâgu, iar ceea ce fac acești tineri este absolut emoționant. Sunt niște copii excepționali, care pot fi un adevărat exemplu pentru semenii lor fără tulburări de comportament”, ne-a declarat Ana – Maria Grasu, președinta Asociației „Ultima speranță la viață”.

Psihologul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copii a observat o oarecare îmbunătățire a comportamentului celor 12 beneficiari. Afectivitatea acestor copii a crescut, au apărut și emoțiile pozitive, se observă o ameliorare a dezechilibrului emoțional și o îmbunătățire a controlului furiei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: