Home » Invatamant » Sute de profesori, majoritatea din școlile speciale, nu și-au primit salariile pe noiembrie, întârzierile fiind de o săptămână

Sute de profesori, majoritatea din școlile speciale, nu și-au primit salariile pe noiembrie, întârzierile fiind de o săptămână

Sute de profesori din județ, majoritatea din școlile cu învățământ special, nu și-au primit salariile pe noiembrie, întârzierile la plata acestora fiind de o săptămână din cauza nerepartizării la timp de la bugetul de stat a sumelor necesare.

Plata salariilor personalului din învățământul vasluian se face cu întârziere în multe unități școlare din județ, după ce primăriile nu au primit de la Finanțele Publice sumele cu care să achite lefurile aferente lunii noiembrie. Cei mai afectați sunt profesorii și personalul nedidactic din cele patru unități cu învățământ special, având în vedere că aceste școli primesc banii direct de la Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Instituția în cauză abia vineri a făcut rectificarea bugetară, într-o ședință ”de îndată”, a sumelor repartizate de Guvern în teritoriu.

Hotărârea CJ de rectificare bugetară va fi comunicată către Administrația Finanțelor Publice Vaslui, instituție care apoi va putea emite decizia de repartiție a sumelor necesare plății salariilor către primării și școlile cu învățământ special. Nu avem o situație pe județ cu unitățile care nu au plătit salariile către personalul didactic și nedidactic, însă probleme ar mai exista în mediul rural, cum ar fi, de exemplu, la Todirești. Noi am făcut recomandări către unitățile de învățământ să decaleze zilele de salariu mai spre mijlocul lunii tocmai pentru a nu se mai ajunge în astfel de situații”, a declarat directorul economic al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Smărăndița Ignat.

Potrivit sursei citate, cadrele didactice și personalul auxiliar care nu și-au primit până acum salariile ar urma să-și încaseze lefurile cel mai devreme pe 13 decembrie, dacă nu vor mai apărea și alte sincope. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: