Home » Administratie » Trecere de pietoni de la Cinema ”Bârladul” a fost desființată!

Trecere de pietoni de la Cinema ”Bârladul” a fost desființată!

de Răzvan CĂLIN

Recent, edilii bârlădeni au luat decizia de a desființa trecerea de pietoni de pe Bulevardul Republicii, situată în imediata apropiere a fostului Cinematograf ”Bârladul”. Este vorba despre marcajul pietonal pe care în urmă cu trei luni un individ drogat, aflat la volanul unei mașini, a spulberat trei persoane.

Decizia de a desființa acest marcaj pietonal a avut la bază mai multe considerente obiective. În primul rând, doar câțiva metri funcționează o altă trecere de pietoni. Cum două marcaje pietonale situate la o distanță atât de mica una de cealaltă mai mult încurcă traficul rutier, decât să-l fluidizeze, edilii bârlădeni au decis să renunțe la cel din fața fostului cinematograf. Până în urmă cu câțiva ani, trecerea de pietoni cu pricina și-a justificat existența și datorită faptului că în zonă funcționa și Școala gimnazială ”Vasile Pârvan” (fosta Școală generală nr. 2). Afluența zilnică de elevi a impus existența unei treceri de pietoni în zonă. Cum, între timp, școala s-a mutat într-un sediu nou, situat pe Bulevardul Primăverii, în ultimii ani s-a tot luat în calcul varianta desființării marcajului pietonal. Lucru transpus în realitate în urmă cu câteva zile.

Tot în aceeași zonă, edilii bârlădeni intenționează ca strada Suceava să fie deschisă traficului rutier doar cu sens unic, dinspre Bulevardul Republicii spre strada Dragoș Vodă. Considerentele sunt aceleași, respectiv fluidizarea traficului.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: